Få en stressfri sommerferie

Sommerferien er lige på trapperne, og det betyder hygge, nydelse, masser af tid med venner og familie og ikke mindst afslapning. Men hvordan er det lige, man lægger arbejdet fra sig og gør klar til ferie? Coach og kursusleder Marianne Thorsø giver her sit bud.

Vejrudsigten viser solskin, badetøjet er kommet frem fra gemmerne, og mens ferien nærmer sig med hastige skridt, tårner opgaverne sig op på skrivebordet. Hvordan skal man nogensinde kunne slappe af i ferien? Det er der en løsning på, lover Marianne Thorsø.

"Den allervigtigste forberedelse man kan gøre sig, inden man går på ferie, er at få lukket sine opgaver af. Hvis man har hængepartier, går man og stresser over det i ferien, så det er om at få bunkerne ud af verden," siger Marianne Thorsø.

Marianne mener, at man er nødt til at glemme arbejdet fuldstændigt, for at kunne nyde sin ferie. Det kan derfor være en god idé at være lidt forudseende.

Skriv ned og uddelegér

Hvis bunkerne på skrivebordet alligevel hober sig op og tiden er knap, må man prøve at gemme arbejdet væk eller uddelegere nogle af opgaverne.

"En god måde at få sluppet de ting man ellers ville have i hovedet, kan simpelthen være at skrive dem ned. Skriv alle de arbejdsopgaver ned, som du skal i gang med efter sommerferien. Så er man fri for at have sindet optaget af arbejde, og man ved samtidig, hvad man skal gå i gang med, når man kommer tilbage på job," forklarer Marianne Thorsø og tilføjer, at det også kan være en god idé at uddelegere nogle af sine opgaver, hvis det er muligt.

"Hvis man virkelig vil holde ferie, må man respektere det frirum og lade være med at arbejde. Hvis man skal komme tilbage fuldt opladet og med fornyet energi, er det vigtigt, at man kobler af og gør det, man har allermest lyst til," siger Marianne Thorsø.

To Farlige Feriefælder:

- Mail-fælden: Rigtig mange falder i mailfælden hvor man liiiiige skal tjekke, om alt er ok på arbejdspladsen, om en kunde har skrevet eller andet.

"Det er rigtig skidt, hvis man tjekker sin mail og arbejder, mens man er på ferie. Så holder man jo ikke ferie," siger karrierecoach Marianne Thorsø.

Hun foreslår, at man forventningsafstemmer med både chef, kollegaer og hvem man ellers kunne finde på at korrespondere med. "Hvis man sørger for, at arbejdspladsen er enige i, at man ikke tjekker mails i ferien, så kan man meget bedre lægge arbejdet fra sig," forklarer Marianne Thorsø.

- Stress-op-til-ferien-fælden: Der kan være så mange opgaver, man gerne vil nå at have færdige, inden man tager på sommerferie, at man bliver helt stresset.

"Kig fremad og begynd på opgaverne i god tid inden ferien. Og hvis der er noget, der ikke kan blive færdigt, for eksempel en korrespondance med en kunde, så giv kontakten videre til en kollega," siger Marianne Thorsø.

Brugerkommentarer


Læs også....Andre artikler