Consultant i Netcompany

Andreas Rask Jensen fik øjnene op for Netcompany, mens han læste til diplomingeniør. En praktikstilling blev springbrættet til en senere fastansættelse som IT-konsulent. Særligt ansvaret, de faglige udfordringer og det unikke fællesskab har været afgørende for Andreas.

For Andreas handler det om at udvikle software, som virkelig lever op til forventningerne, og der havde Netcompany ry som et firma, der gjorde tingene ordentligt. Allerede under praktikken blev Andreas også imponeret af virksomhedens arbejde.

”Mine kolleger er virkelig dygtige, og det er fedt at dykke ned i noget ”gammel” kode, man først ikke forstår, men ender med at synes er smukt og imponerende”, fortæller Andreas.

Andreas blev efterfølgende tilbudt fastansættelse, men valgte at fortsætte på studiet, fordi han gerne ville have overbygningen som civilingeniør med. Praktikken førte derfor til to år som studentermedhjælper, inden en fuldtidskontrakt blev underskrevet.

Kunden som kollega
Da Andreas startede som praktikant, sad han i en afdeling, hvor de typisk har opgaver af kortere varighed, men på et tidspunkt blev han en del af et større projekt. ”Det er en anden måde, du arbejder på, når du sidder i et projektteam og udvikler noget med et langstrakt mål for øje. Det, synes jeg, var spændende”. Som studentermedhjælper spurgte Andreas derfor, om han kunne blive flyttet over i CRM-afdelingen, hvor han i øvrigt stadig er, da de længerevarende projekter passer bedre til hans temperament.

Kundedialogen giver nye spændende muligheder, og selvom det også var en del af arbejdet i Andreas’ tidligere afdeling, gennemgår projekterne, han er en del af nu, i højere grad hele processen med kunden: ”Vi starter med at finde ud af, hvad det er, vi skal samarbejde med kunden om. Så går vi ind i en analyse- og designfase, hvor vi holder workshops med kunden for at finde ud af, hvordan det giver mening i deres hverdag.”

Andreas sidder sjældent på Netcompany’s kontor, og selvom man aldrig arbejder alene på projekter, kan kundens medarbejdere godt komme til at føles som nye kolleger.

”I løbet af de sidste to år har jeg siddet omkring 20 dage på kontoret. Vi skaber noget sammen med kunden, så det er fundamentalt, at vi sidder hos dem. Det er dog kun en fordel, da man så reelt føler, at man både er kollega med dem og de resterende medarbejdere i Netcompany, hvilket giver gode muligheder for udvikling og læring på tværs”

Af samme grund lægger Netcompany stor vægt på sociale arrangementer, så medarbejderne alligevel ses jævnligt. Hver fredag er der bar, og der er masser af arrangementer, man kan deltage i.

”Jeg synes, det er fedt at være et sted, hvor det sociale prioriteres højt. Fx er jeg formand for fodboldklubben, hvor vi i løbet af sommerhalvåret spiller kamp en gang om ugen. Derudover har vi også en masse andre arrangementer; om to uger skal vi fx ud at fiske sammen. Det giver et unikt sammenhold på tværs, selvom vi sidder på vidt forskellige projekter”, siger Andreas.

Rustet til arbejdet
Som ny medarbejder kommer du automatisk på Netcompany Academy, der blandt andet introducerer dig til de teknologier, Netcompany arbejder med, og sætter dig i stand til at forstå, at det ikke kun handler om eminent programmering, men også om at forstå kunden. Dette bidrager til at sikre, at nyuddannede på rekordtid bliver dygtige IT-konsulenter.

Andreas har efter eget ønske undervist to gange på kurset om Client Engagement. Kurset giver medarbejderne en alsidighed, der betyder, at de bedre forstår forretningsbehovene. Senere venter flere kurser, der typisk vil omhandle konflikthåndtering eller kommunikation. Som nyansat venter der desuden både en buddyordning og en mentorordning, hvor man er tilknyttet hhv. en nyere medarbejder og en garvet kollega, så man altid har nogen at sparre med, uanset om det gælder det faglige eller personlige plan. Mentoren er den samme uanset projektet, og dermed sikres det, at der fokus på den langsigtede udvikling gennem hele karrieren i Netcompany.

Med tiden er der mulighed for at avancere inden for tre hovedretninger: Et generalistspor, hvor man bliver manager og styrer projekter, specialistsporet, hvor man bliver ekspert i en specifik teknologi, og arkitektsporet, som er en mellemting, hvor du definerer projekternes tekniske rammer. Uanset hvor erfaren du er, er det kendetegnende for Netcompany, at du hurtigt får et stort ansvar, og at du løbende bliver understøttet gennem hele din karriere.

”Ansvaret betyder, at der er gode muligheder for udvikling. Lige nu er jeg rigeligt udfordret, men det er min drøm, at jeg i længden vil gå arkitektvejen og pege projekterne i den rigtige retning sammen med kunden”, slutter Andreas.


Andreas Rask Jensen, Consultant , 30 år
Virksomhedsprofil


Billede
 

Vores virksomhed

Netcompany leverer forretningskritiske it-løsninger og rådgivning, der hjælper vores kunder med at opnå markante forretningsfordele i en digitaliseret verden. Samtidig hjælper vi vores kunder med at forvalte og drifte it-løsninger både hjemme og i skyen.

Læs virksomhedsprofilen


HR-chefens svar


Billede
 

Hvordan bygger man bedst et godt CV op, når man er nyuddannet og ikke har så meget erhvervserfaring?

Det er vigtigt, at du skræddersyer dit cv til det job, du søger. Sørg for at fremhæve den erfaring, du har, som er relevant for det aktuelle job, og for at nedtone eller udelade den erfaring, der ikke er relevant. Husk, at du også kan skaffe dig relevant erfaring igennem frivilligt arbejde og fritidsprojekter. På den måde kan du styrke dit cv, hvis du ikke har arbejdet så meget ved siden af studiet. Du kan få tips til, hvordan du opbygger et godt cv i karrieresektionen på Netcompanys hjemmeside: www.netcompany.com/karriere.

Læs flere spørgsmål og svar


Virksomheden på sociale medier


Adresse og links

Netcompany A/S
Grønningen 17
1270 København K
7013 1440