HR-chefens svar: KammeradvokatenLene Kahl, Områdedirektør for HR, Viden og Kommunikation
Hvad er vigtigt, når man søger uopfordret hos jer?
Vi modtager meget gerne uopfordrede ansøgninger og ansætter en del af dem. Som ved en ansøgning til en konkret stilling, er det vigtigt at ansøgningen er motiveret og målrettet vores virksomhed.
Hvad lægger I særligt mærke til i uopfordrede ansøgninger?
Vi lægger vægt på, at ansøgeren har sat sig ind i vores virksomhed og har gjort sig tanker om, hvor i organisationen, de søger til. Det kan både være til en specifik afdeling eller ved at skrive, hvilke faglige områder der har interesse.
Hvordan bygger man bedst et godt CV op, når man er nyuddannet og ikke har så meget erhvervserfaring?
Et godt CV er først og fremmest overskueligt. Det viser kronologisk, hvad kandidaten har af uddannelse og erhvervserfaring. Samtidig må det gerne vise lidt om, hvem personen er, så nævn gerne tillidshverv og fritidsinteresser, da det er med til at give et indtryk af hvem man er.
Hvor meget af jeres rekruttering foregår via netværk?
Vi bruger aktivt vores medarbejdere til rekruttering og en meget stor del af vores ansættelser sker via netværk. Alle medarbejdere opfordres til at henvise gode kandidater, som de mener vil passe ind hos Kammeradvokaten. Vi har tilmed udnævnt en række talentspottere, der har som særlig opgave at holde øje med talenter i deres netværk og anbefale dem til en stilling.
Hvordan bruger I virksomhedens eget netværk, når I rekrutterer nye medarbejdere?
Udover medarbejdernes netværk, så bruger vi også de kontakter, vi har skabt på de seneste events, vi har afholdt eller deltaget i. Vi møder mange studerende på vores årlige sommerskole, i talentprogrammet og på universiteternes karrieremesser, og de er alle en vigtig del af vores rekruttering.
Hvordan kan man bruge sit netværk i jobsøgningen hos jer?
Kender man én, der allerede er ansat hos Kammeradvokaten, er det oplagt at tage kontakt for en uformel snak om virksomheden som arbejdsplads og karrieremulighederne. Det giver en helt særlig indsigt i virksomheden, som vil hjælpe én i den videre ansøgningsproces.
Hvordan kan kandidater forberede sig bedst til en jobsamtale?
Det gør et godt indtryk, hvis du kan vise, at du har sat dig grundigt ind i vores virksomheds mål og værdier, og hvorfor du passer ind hos os. Vær klar til at fortælle om og komme med eksempler på dine kompetencer og hvordan de kan komme i spil i stillingen. Det gælder både faglige og personlige kompetencer. Endelig skal du have gjort dig klar, hvorfor du gerne vil have stillingen
Hvordan bruger I tests i forbindelse med samtalen?
Vi bruger personprofilværktøj ved ansættelse af både nyuddannede og erfarne kandidater for at få en dialog om kandidatens personlige kompetencer, og hvorvidt det matcher den konkrete stilling. Hos Kammeradvokaten bruger vi internationalt anerkendte personprofilværktøjer og vores HR-konsulenter er alle certificeret i brugen af dem og trænet i dialogen om dem.
Hvordan kan man som nyuddannet forhandle løn, ferier, frynsegoder og efteruddannelse?
Lønpakken for både studenter og nyuddannede ligger fast, så det er ikke noget, vi forhandler om. Vi har én af landets bedste fuldmægtiguddannelser med megen stor fokus på kompetenceudvikling. Studenter er også meget velkomne til at deltage i vores interne kurser. Nyuddannede får tildelt ferie alt efter, hvornår de starter på året, og dertil kommer en attraktiv bonusordning samt gode pensions- og forsikringsordninger inkl. sundhedsforsikring. Vi har fokus på sundhed og tilbyder sunde måltider til både frokost- og aftensmad, fysioterapeut og aktive personaleforeninger.
Hvad kan man som ny medarbejder selv gøre for at få en god start i jeres virksomhed?
Hvis man møder op med en åben og nysgerrig indstilling, klar til både at tage fat og ved lære, er man godt på vej. Vi forventer ikke at nyuddannede kan det hele, men vi forventer at de er klar til at bruge det de tager med sig fra universitetet og omsætte det til en praktisk hverdag.
Hvad gør I for, at medarbejdere med små børn kan få en karriere hos jer til at hænge sammen med familielivet?
Vi har stor fokus på at skabe fleksible arbejdsrammer for vores medarbejdere, så de i høj grad selv kan planlægge det ift. deres behov og hvilken livsfase, de befinder sig i. Vi arbejder med medarbejdertilbud, som er tilpasset medarbejderens private situation. Vi kalder det livsfasefokuseret HR.
Hvad skal en god ansøgning indeholde, og hvor lang skal den være?
En god ansøgning er først og fremmest motiveret og viser, at man er det rigtige match til stillingen og virksomheden. Den skal være kort, præcis og give et godt indtryk af, hvem man er, hvordan man vil passe i stillingen og gøre en forskel for firmaet. Den skal ikke indeholde en opremsning af ens erfaring – det skal stå i CV’et.Virksomhedsprofil


Billede
 

Vores virksomhed

Vi er et privat advokatfirma og skræddersyer løsninger til vores kunder inden for stort set alle juridiske rådgivningsområder og faciliterer juridiske processer fra start til slut.

Læs virksomhedsprofilen


Virksomheden på sociale medier


Adresse og links

Kammeradvokaten
/Advokatfirmaet Poul Schmith, Vester Farimagsgade 23
1606 København V
3315 2010