Preboarding

Drømmekandidaten har skrevet under på jeres kontraktudspil og glæder sig til sin første arbejdsdag – det samme gør I. Men hvorfor vente med at introducere jeres nye kollega til den dag, vedkommende træder ind ad døren? Med preboarding engagerer du din nye kollega før jobstart.

2020-01-16 10:45:00
Move On

Som ny arbejdsgiver kan du med fordel udnytte den måned, som der normalt går, fra din nye kollega har sagt op på sin gamle arbejdsplads, til vedkommende starter hos jer. Med den rette mængde kommunikation er det ikke anmassende eller overbebyrdende. Det er snarere et udtryk for interesse og glæde over snart at kunne byde en ny kollega velkommen.

1. Generel kontakt

Du kan enkelt holde kontakten ved lige med din nye kollega ved fx at aftale, at vedkommende lige giver en melding, når relevante kolleger hos den nuværende arbejdsgiver er informeret. Herefter kan du informere din organisation og gerne sætte din nye kollega CC på mailen, så vedkommende er med på sidelinjen og ved, hvad der kommunikeres ud.

Det kan også være, at din nye kollega har fødselsdag eller står og skal på sommerferie, som du gerne vil give opmærksomhed. Det vil blive modtaget som god opmærksomhed.


2. Interne mails

Det kan være rigtigt nyttigt at inkludere den nye medarbejder på mails, som sendes ud til resten af kollegerne i afdelingen. Det kan fx dreje sig om alt fra et teamevent til overordnet kommunikation om virksomhedens forhold. Således kan vedkommende både følge med i, hvad der sker i den sidste måned op til jobstart og ligeledes så småt begynde at lære omgangstonen i virksomheden at kende.


3. Informationsmateriale

Har du informationsmateriale om virksomheden, sikkerhedsintroduktion, e-learningskurser etc., som ikke er tidskrævende at sætte sig ind i, kan du ligeledes fremsende dette. Der er stor sandsynlighed for, at din nye kollega vil kigge materialet igennem og føle sig godt informeret om sin kommende arbejdsgivers way of working.


4. Introduktionsplan

Det er altid en god idé at udarbejde en introduktionsplan for din nye kollega, så vedkommende har en fornemmelse af, hvad der skal ske den første måned i det nye job. Denne introduktionsplan kan du med fordel sende frem 1-2 uger før jobstart. Bed gerne om kommentarer, hvis medarbejderen selv har forslag til planen.


Der bør således ikke være larmende tavshed, fra kontrakten er skrevet under til jobstart. God kontakt kan også være med til at holde den nye kollega ”varm”, så vedkommende ikke bliver fristet af andre tilbud i mellemtiden. Men stik en finger i jorden og afvej den rette mængde af information.

Læs mere om onboarding, hvis du ønsker mere inspiration til at klæde din nye kollega godt på i forbindelse med jobstart.

HR-blog
4.766 læsere
Opdateret d. 16.01.2020

Læs også...


Få succes med praktikanter
Mange virksomheder vælger at ansætte en studerende i et praktikforløb undervejs i den studerendes uddannelsesforløb. Perioden svarer oftest til 3-6 måneder, hvor virksomheden får løst nogle opgaver af en højt kvalificeret studerende med den nyeste, teoretiske ballast. Og den studerende får krydret sin teoretiske viden med konkret, praktisk erhvervserfaring.
Move On Career
Den gode jobannonce
At skrive en god jobannonce er en særlig disciplin, hvor øvelse gør mester. Det er en tidskrævende proces, men uhyre vigtig. En god jobannonce kan spare dig for meget ekstra arbejde, når du skal gennemgå ansøgninger og vælge kandidater til samtale.
Move On Career
Den værdifulde rekrutteringsproces
Når jeres stillingsopslag er lagt online, kan I vælge at læne jer tilbage og vente på, at kandidaternes ansøgninger og CV’er tikker ind. Vores anbefaling er dog, at I udnytter ventetiden til at sikre jer, at ansøgerne behandles professionelt fra første kontakt til det sidste afsluttende punktum.
Move On Career
Onboarding
Få inspiration til, hvordan du husker stort som småt i velkomsten af din nye kollega, så vedkommende føler sig taget godt imod.
Move On Career
Løn eller ej til praktikanten?
Mange virksomheder vil gerne anerkende den studerendes indsats med en økonomisk påskønnelse i forbindelse med praktikophold. Men hvordan er reglerne egentlig for det?
Move On Career
Jobannoncens faldgruber
Vejen til at ansætte de skarpeste kandidater starter allerede med et skarpt stillingsopslag. Et upræcist og vævende stillingsopslag skræmmer de dygtigste kandidater væk. Læs her om jobannoncens faldgruber.
Move On Career
Sådan tiltrækker du IT talenterne
Hvordan vinder man den globale konkurrence om talenterne og fanger interessen fra de bedste kandidater? Det er vigtigt, at du brander de kvaliteter, der bliver efterspurgt af målgruppen.
Tomas K. K. Ellendersen, redigeret (redaktionen)
Annoncering - opret jobopslag
HPT