Advokatfuldmægtig i Dansk Industri

Han begyndte som studentermedhjælper i DI’s Personalejuridiske Rådgivningscenter. Nu arbejder han som advokatfuldmægtig i organisationen.

Frederik Rindom Korch
Advokatfuldmægtig

Første gang Frederik Rindom Korch trådte ind ad døren i DI, havde han ikke regnet med, at hans studenterjob skulle føre til en fuldtidsstilling som konsulent og advokatfuldmægtig. Men sådan er det gået. Organisationen på Rådhuspladsen i København har nemlig meget at byde på for en ung jurist, hvis man griber efter mulighederne.

Ansvar fra dag ét

Frederik fik et stort ansvar allerede fra første arbejdsdag som studentermedhjælper i DI’s Personalejuridiske Rådgivningscenter. Efter en grundig oplæring skulle han yde telefonisk rådgivning, når medlemmerne ringede med spørgsmål inden for ansættelses- og arbejdsret. Efter knap to år som studentermedhjælper i DI’s Personalejuridiske Rådgivningscenter søgte Frederik en fuldtidsstilling, som han fik, lige inden han afleverede sit speciale.

”Det er fedt, at jeg har fået muligheden for at fortsætte min udvikling i DI. Sagerne er med tiden blevet mere komplekse, og jeg har fået fingrene længere ned i stoffet” siger han.

Afvekslende hverdag og medlemskontakt

Frederik er ansat i DI’s personalejuridiske enhed i den gruppe, der beskæftiger sig med godstransport. Til daglig sidder han på DI’s kontor på Rådhuspladsen i København, men ofte tager han rundt i landet for at hjælpe medlemsvirksomhederne med at løse konkrete problemer.

”Arbejdsopgaverne er meget forskelligartede. Vi bistår vores medlemmer med alt fra undervisning, rådgivning om overenskomsten og generelle ansættelsesretlige problemstillinger til konkrete sager om eksempelvis afskedigelser”.

”Jeg har en dynamisk hverdag. Den ene dag sidder jeg på kontoret og rådgiver i telefonen. Den næste dag er jeg ude hos en medlemsvirksomhed og mægle i en konkret sag om afskedigelse af en medarbejder. Til mødet repræsenterer jeg vores medlemsvirksomhed, og sammen med virksomhedens HR-chef eller en direktør samt fagforeningen og dennes medlem forsøger vi at finde en mæglingsløsning”.

Den dynamiske hverdag med mange møder og direkte kontakt med medlemmer og modparter giver struktur og erfaring, og man bliver hurtigt trænet i at tale med mange forskellige mennesker. ”Jeg er på hele dagen og skal levere hver gang. Det er som at gå til eksamen. Jeg skal være forberedt for at kunne levere et godt resultalt”.

En af fordelene ved at være ansat i en stor organisation som DI er, at der altid er en kollega, som man kan vende et problem med. ”Der er mange dygtige kolleger at sparre med, som er gode til at dele ud af deres viden. Det giver mig en tryghed, når jeg bliver kastet ud i de forskellige arbejdsopgaver. Det har også betydet, at jeg hurtigt har lagt nogle lag på min faglighed”.

Frederik Rindom Korch

Fra studie til advokatfuldmægtig

Som advokatfuldmægtig kan Frederik se frem til et spændende forløb med teoretiske kurser og praktisk erfaring, der bl.a. afspejles i de daglige arbejdsopgaver. Et forløb som ledelsen tager hensyn til at tilpasse.

”I DI er der frihed under ansvar. Jeg har mulighed for at strukturere mine arbejdsopgaver, så hverdagen hænger bedst muligt sammen. Ledelsen bistår med en hjælpende hånd og tager bl.a. hensyn til tildelte arbejdsopgaver, når jeg er væk i forbindelse med advokatfuldmægtigkurserne mv.”.

Sideløbende med de faglige udfordringer er der i DI fokus på medarbejderens sociale trivsel. ”Der er godt kollegialt miljø i DI, hvor man som medarbejder har mulighed for at melde sig ind i forskellige foreninger og deltage i sociale arrangementer. Der er for eksempel en personaleforening og en sportsforening”.

Frederikg er uddannet cand.jur., Københavns Universitet, 2014

Jobtype
Arbejdsområder
Uddannelse

jura advokat fuldmægtig jurist

DI - Dansk Industri - hurtigt overblik


DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
DI er en arbejdsplads med høje faglige ambitioner og dygtige kolleger. Som medarbejder er du selv med til at skabe din karriere, fordi du får ansvar og medindflydelse hver dag.

Placering
H.C. Andersens Boulevard 18
1787 København V
Logo: DI - Dansk Industri
Efterspørgsel efter nye talenter

Hvilke jobtyper og arbejdsområder udbyder vi normalt og hvor mange nye talenter søger vi efter?


Uopfordrede ansøgninger

Vi accepterer uopfordrede ansøgninger


LinkedIn

Følg vores aktiviteter på LinkedIn.


Webside

Få mere info omkring vores virksomhed på vores egne websider:

www.di.dk


DI - Dansk Industri i Google

Er der andre informationer om os, som du burde vide? Se, hvad en Google-søgning siger.