Sådan ringer du på et jobopslag

Alt for få ringer til kontaktpersonen i jobopslaget, når de skal søge et job. Det er heldigt, for dermed kan du hurtigt og nemt få en fordel i forhold til alle de andre, der også søger jobbet. Det eneste du skal gøre er at ringe.

2021-02-03 21:03:00
Move On

Er du som de fleste, så holder du dig tilbage på grund af to ting: Du ved ikke hvad du skal spørge om eller du finder det angstprovokerende at ringe til et fremmed menneske.

I denne video giver jeg en opskrift på 6 trin, som fører dig sikkert og smertefrit igennem processen.



Ganske kort er rækkefølgen:

  1. Præsentation og formål
  2. Spørg om du forstyrrer
  3. Stil et spørgsmål til jobopslaget
  4. Stil et spørgsmål til chefens mål
  5. Stil et spørgsmål til dine mål i jobbet
  6. Sig pænt farvel og tak

Konkrete eksempler på hvad du siger under punkt 1 til 6 finder du i videoen. Når du har prøvet det et par gange, finder du hurtigt på andre spørgsmål og andre vinkler, der passer godt til dig og din jobsøgning.

Grundreglen er altid, at du ringer for at få information. Information, som ikke findes i stillingsopslaget og som gør det lettere for dig at skrive en god, målrettet ansøgning.

Du ringer ikke for at gøre dig bemærket eller for at rose dig selv over telefonen. Langt de fleste chefer, som jeg har rekrutteret sammen med, kan gennemskue dem, der ringer uden et egentlig formål. Og det har aldrig hjulpet ansøgeren at ryge i den kategori.

Stiller du derimod relevante spørgsmål – brug for eksempel dem fra videoen – undgår du at ryge i den fælde. Og du får en fordel, som dine konkurrenter til jobbet ikke har.


Kristian Jensen, detgodejob.dk

Kristian Jensen har i mange år arbejdet som rekrutteringsansvarlig og karriererådgiver. Han har desuden undervist i jobsøgning og hjælper både unge og erfarne videre i deres arbejdsliv. Følg Kristian her:


Article was originally published at http://detgodejob.dk/saadan-ringer-du-paa-et-jobopslag/

Guest article
36.903 readers
Updated on 03.02.2021

Read also...


Jobsamtale: Sådan!
Hvilke spørgsmål kan du blive stillet til en jobsamtale? Vi har spurgt personaleansvarlige i små og store, offentlige og private virksomheder, så du kan få en idé om, hvilken type spørgsmål du med fordel kan forberede dig på.
Move On Career
3 ansøgningstips der giver flere jobsamtaler
Se hvordan du udformer din jobansøgning, så den bliver attraktiv for arbejdsgiveren. Du får tre eksempler på, hvordan du helt konkret kan vise, at du omsætter din arbejdstid til værdi på bundlinjen.
Gæsteblogger Danny Thøgersen (fagansvarlig hos CampFuture)
Guide til jobsamtalen
”Vær så godt forberedt, at du kan tale i timevis – og vær så nysgerrig, at du ikke gør det,” lyder det overordnede råd fra karrierekonsulent ved DJØF, Thomas Graversen
Thomas Graversen, DJØF (interview)
Hvornår skal man ringe på jobopslaget?
Ringer du på et jobopslag? Hvornår forstyrrer du mindst? Hvornår får du en chef i røret, som gider tale? Kan du ringe uden for arbejdstid?
Kristian Jensen, DetGodeJob.dk
Tests til jobsamtalen
Er du nervøs for testen til jobsamtalen? Få råd til hvordan du skal tackle en test før, under og efter samtalen.
Move On Career
Gør ansøgningen troværdig
Jobansøgningen er en kommende arbejdsgivers første indtryk af dig. Sørg derfor for, at indtrykket er troværdigt.
Move On
10 tips til jobsamtalen
Jobsamtalen er ikke en eksamen, men det betyder ikke, at man skal komme uforberedt. Det er til jobsamtalen, at du skal vise dig fra din bedste side. Brug vores 10-trins guide til virkelig at skinne.
Move On Career
HPT