På jagt efter det første job?

Konkurrencen om de nye job kan være rigtigt hård - hvad kan du gøre for at skille dig ud fra de andre ansøgere?

2023-02-03 13:19:00
Move On

På jagt efter det første job?

Måske er du lige blevet færdig med din uddannelse og skal til at søge dit første job. I så fald er der rigtig mange andre, der står i præcis samme situation som dig. Konkurrencen er nemlig desværre rigtig hård, når du skal ud og lande dit første job efter endt uddannelse, for der er rigtig mange nyuddannede om buddet.

Derfor er det også vigtigt, at du skiller dig ud fra mængden, så du ikke bare ender nederst i ansøgerbunken. Der er heldigvis rigtig mange ting, du selv kan gøre for at øge dine chancer for at lande det første job. Her er nogle gode råd og inspiration til, hvad du kan gøre.

Få styr på din ansøgning og dit CV

Når du søger job, skal du kunne sælge dig selv om en god og pligtopfyldende medarbejder med de rette kompetencer. Derfor er det vigtigt, at du har godt styr på det der med at skrive en ansøgning og lave et CV. Det er her, virksomheden får det første indtryk af dig.

Det er også dit CV og din ansøgning, der giver dig en mulighed for at blive kaldt til jobsamtale. Det er derfor vigtigt, at din ansøgning er konkret og fortæller, hvem du er. Du skal kunne vise, at du besidder de kompetencer, som virksomheden efterspørger, og at du er en god medarbejder, som får lavet dine ting.

Det er ydermere en god idé, at du viser, at du brænder for stillingen, og at du formulerer dig simpelt og forståeligt. Når det kommer til dit CV, skal det også helst være overskueligt sat op og nemt at gå til. Det er her, du lister dine tidligere erfaringer og stillinger op, så virksomheden kan se, at du har noget af den erfaring, der skal til.

Både ansøgning og CV skal være velformuleret og overskueligt sat op, så vedkommende, der skal ansætte dig, hurtigt kan finde, hvad han eller hun søger.

Tag relevante kurser

Udover at have styr på ansøgning og CV, så du forhåbentlig bliver kaldt til en jobsamtale, bør du undersøge, om der er nogle relevante kurser, du kan tage for at bringe dig tættere på et job.

På den måde viser du, at du brænder for stillingen, og at du har noget erfaring inden for området. Det er nemlig rigtig svært at blive ansat, hvis man ikke har noget erfaring.

Rigtig mange arbejdspladser benytter sig fx af Excel. Hvis det også er tilfældet i forbindelse med det job, du søger, kan du fx tage et Proximos Excel kursus.

Ved at søge efter relevante kurser vil du helt sikkert øge dine chancer for at lande jobbet, og ellers er det bare med at sørge for, at din ansøgning og dit CV sidder lige i skabet.

23.204 læsere
Opdateret d. 03.02.2023

Læs også...


Uopfordret ansøgning
Beskriv dit tilbud og din motivation meget konkret - og vær opmærksom på timingen, når du søger uopfordret!
Move On Career
CV-eksempel
Dit CV er et af de mest essentielle værktøjer i din jobsøgning. Få tips til at få udarbejdet dit eget.
Move On Career
Gør ansøgningen troværdig
Jobansøgningen er en kommende arbejdsgivers første indtryk af dig. Sørg derfor for, at indtrykket er troværdigt.
Move On
Guide: Bliv klar på dine kompetencer
Kirsten Holm Madsen, karriererådgiver ved MA a-kasse, har hjulpet KarriereVejviseren med en række råd til dig, der gerne vil have helt styr på, hvad du kan tilbyde arbejdsmarkedet.
Kirsten Holm Madsen
Annoncering - opret jobopslag
HPT