Sådan får CARL dig tættere på drømmejobbet
De fleste jobsøgere har stiftet bekendtskab med de klassiske modeller som STAR og PAR, når det gælder om at beskrive deres erfaringer og kompetencer til en jobsamtale. Disse modeller er nærmest blevet standarden på LinkedIn, i Google-søgninger og på kurser fra A-kasser og jobcentre. Men selvom de er populære, mangler de noget væsentligt: Din læring.
Løn er ikke bare penge
En lønseddel kan være svær at gennemskue med sine mange delpunkter som f.eks. tillæg, skalatrin, tilskud og pension. Vi tager et nærmere kig på lønnens sammensætning i både det private og offentlige.
Få frynsegoder med i kontraktforhandlingen
Der er mange ting, som skal på plads ved kontraktforhandling. Noget, der dog let kan glippe, er det ekstra fryns, du kan spørge ind til i jagten på de bedste arbejdsvilkår. Her er nogle punkter, som er værd at huske.
Formlen for den geniale motivation
Hvis du sætter din motivation med en jobansøgning på autopilot, så bliver den i bedste fald ligegyldig. Læs her, hvordan du ungår klichéer og standardfraser i ansøgningen.
Sådan laver du et video-CV
Selvom video-CV’er nævnes oftere og oftere, er det stadig en relativt ny trend – og kun få arbejdsgivere beder faktisk om dem. Men hvis du bliver bedt om at fremsende ét som supplement til din ansøgning, så kan du bruge vores tips til at lave en professionel og mindeværdig præsentation.
Årets karrieremesser i 2024 og 2025
Er du på udkig efter drømmejobbet, eller har du lyst til at blive inspireret i din jagt på den rette arbejdsplads? Vi har samlet de kommende karriere- og jobmesser i hele landet!
5 vigtige spørgsmål i jobsamtalen
Hvis du er begynder i forhold til jobsamtaler, kan du med fordel kigge nærmere på de her ofte anvendte spørgsmål. Ved at forberede dig på dem, kan du møde op velforberedt og gøre et godt indtryk.
Kend dine rettigheder som handicappet i arbejde
Hvis du har et handicap, er du dækket af love, som sikrer at du bliver behandlet retfærdigt på arbejdspladsen. Det kan være en god idé at være bevidst om, hvad disse går ud på, så du ved hvor du er dækket og hvad din arbejdsgiver kan tillade sig.
A-kasser for højtuddannede
Måske er du en af de heldige, der får job direkte efter endt uddannelse. Men hvis ikke, så kan et medlemskab af en a-kasse være afgørende for din privatøkonomi. Se her, hvilken a-kasse der passer bedst til dig. Og husk at melde dig ind senest 2 uger efter dimissionen!
Invitér dig selv på kaffemøde
Kaffemøder er en nem og effektiv adgang til viden, jobmuligheder, nye relationer og meget andet godt. Derfor er kaffemøder et stærkt værktøj i din jobsøgning eller karriereudvikling.
Guide: Fagforening - fact for fact
Hvad er en fagforening, hvilken skal du vælge, og hvordan kan du bruge den? Få svarene her!
Jobsamtale: Sådan!
Hvilke spørgsmål kan du blive stillet til en jobsamtale? Vi har spurgt personaleansvarlige i små og store, offentlige og private virksomheder, så du kan få en idé om, hvilken type spørgsmål du med fordel kan forberede dig på.
Judith Rothenborg: Giv aldrig op uden kamp
Judith Rothenborg kæmpede hele livet med sit gennembrud som skuespiller. Senest stjal Judith som privatperson danskernes hjerter i tv-programmet ‘Mormor på mandejagt’, men skuespilleren i Judith drømte stadig om anerkendelse og succes.
5 guldkorn til lønforhandling
Får du tankemylder og svedige håndflader bare ved tanken om lønforhandling? Don’t worry! Disse fem guldkorn klæder dig godt på til lønforhandlingen.
Økonomisk zen under jobsøgning
Læs med her, hvor vi giver dig tre gode råd til at få mere ro på finanserne og ikke mindst tankerne om dem!
Får du søvn nok?
De fleste kender til engang imellem at føle sig uoplagt og træt efter en nat med dårlig søvn. Det sker for alle, men hvis søvnmanglen bliver en vane, så kan det få konsekvenser – både for helbredet men også for evnen til at præstere på arbejdet.
Sådan opretter du dit ApS
Går du rundt med en forretningsidé og en drøm om at blive selvstændig? Så hjælper vi dig hurtigt i gang med at sætte de juridiske rammer for din kommende virksomhed.
Hvornår er det rette tidspunkt til en MBA?
En MBA er en stor forpligtelse, og i nuet kan det måske føles som en endnu større beslutning. Selvom der teknisk set ikke er noget rigtigt eller forkert tidspunkt at tage en MBA, er der nogle nyttige overvejelser at gøre sig.
Har du styr på din digitale fremtoning?
De fleste gør i dag flittigt brug af sociale medier, men internettet varer evigt. Her er nogle gode råd til at sikre dig, at din digitale historik ikke spænder ben for dig i din jobsøgning og karriere.
Ind og ud af arbejdsskader
Skulle uheldet være ude og resultere i, at du står med en arbejdsskade, så kan det være en fordel at være klædt godt på i forvejen. Her forklarer vi, hvad en arbejdsskade er, og hvad dine rettigheder er, så du i værste tilfælde kan være sikker i din sag.
Impostor Syndrome - du er ikke en svindler!
Føler du dig somme tider som en uegnet svindler, når du skriver CV? Så lider du af Impostor Syndrome. I denne videoartikel fortæller en leder om, hvorfor det er vigtigt at bekæmpe.
James Price: Find din store kærlighed
To af James Prices store kærligheder er mad og musik. Han har komponeret alt fra revyer og musicals til Melodigrandprix. Senere er James blevet kendt som tv-kok, der sammen med sin bror, Adam Price, er værter på DR-programmet “Spise med Price”.
Tips fra lederen: Har du tid til en kop kaffe?
Første trin efter en ansøgning er tit en kort, uformel snak – men misbruger du dine muligheder? Hvad skal du passe på? Her giver en chef sine tips til kaffe-snakken.
10 tips til jobsøgning via sociale medier
Når du er jobsøgende, eller hvis du ønsker at fremme din karriere, er det vigtigt, at dine profiler på de sociale medier spiller 100 %. Se her hvordan du rammer tonerne rigtigt.
Det bedste jobsøgningstidspunkt
Der er mange veje til det perfekte job, men timingen kan være altafgørende. Og lige dér betyder det faktisk en del, hvornår du kigger, og hvornår du ansøger. Vi har dykket ned i vores data for at finde det bedste tidspunkt at søge job på.
Graduatejobs - en karrierebooster
At starte karrieren efter endt uddannelse kan være en udfordrende og overvældende proces. For nyuddannede er det vigtigt at finde et job, der ikke kun tilbyder beskæftigelse, men også muligheder for vækst og udvikling. Et graduatejob, også kendt som et graduateprogram, er netop designet til at imødekomme disse behov – og kan være en decideret karrierebooster.
Pitch dig selv med fakta
Hvordan pitcher du dig selv til en jobsamtale? Det har vi en serie på tre små videoer om. Denne handler om, hvordan du skal bruge fakta og argumenter - men også på, hvad du skal undgå.
Opfordret ansøgning
Du har fundet et stillingsopslag, som du bare MÅ søge, og nu gælder det om at pudse tastaturet af og få skrevet en god opfordret ansøgning. Her får du vores guide til, hvad der bør være i din ansøgning – og ikke mindst, hvordan du kommer til at fremstå som den uundværlige medarbejder.
3 ansøgningstips der giver flere jobsamtaler
Se hvordan du udformer din jobansøgning, så den bliver attraktiv for arbejdsgiveren. Du får tre eksempler på, hvordan du helt konkret kan vise, at du omsætter din arbejdstid til værdi på bundlinjen.
10 bløde CV-kompetencer der gør en forskel
Se de 10 bløde kompetencer, der er mest eftertragtede hos arbejdsgiverne, og som kan gøre en afgørende forskel på dit CV
Tag en MBA og kickstart en international karriere
En Master of Business Administration (MBA-grad) er et kraftfuldt værktøj, som giver dig mulighed for at stige i graderne og kickstarte en international karriere. På et hårdt og konkurrencepræget jobmarked kan det føles som en umulig opgave at skille sig ud - det kan du med en MBA.
Sådan bliver din ansøgning læst
Hvis du skal skrive en jobansøgning, er det vigtigste, at den bliver læst. Og læst til ende. Det gælder uanset, om du har 5, 10, 15 eller 20 års erfaring. Om du er nyuddannet. Om du er studerende. Det er vigtigt, at din ansøgning bliver læst. Naturligvis.
AI og jobsøgning
Kunstig intelligens (AI) har været meget omtalt som en potentielt banebrydende teknologi, men usikkerheden om dens styrker og ulemper fortsætter med at hænge i luften. Vi tager et kig på brug af AI under jobsøgning og prøver at skabe et bedre overblik over, hvad vi står overfor.
Markedsfør dig selv i jobsøgningen!
Når du skriver en uopfordret ansøgning, så er modtageren ofte ikke bevidst om nødvendigheden af at ansætte en med dine kompetencer. Derfor skal du hurtigt sørge for, at modtageren bliver interesseret i din profil. AIDA er en kommunikationsmodel som let og flydende kan få skabt opmærksomhed – og forhåbentlig føre til en ansættelse.
Pikante spørgsmål til jobsamtalen
Til jobsamtalen kan du blive udsat for en række spørgsmål, som er ulovlige at stille - eller hvor det er ulovligt, at virksomheden lægger vægt på dit svar. Her er en oversigt over nogle af de spørgsmål, du ikke er forpligtet til at svare på.
Elevatortalen
Elevatortalen har fået sit navn efter, at den skal kunne leveres på den tid, det tager at køre en tur i en elevator – dvs. 30-60 sekunder. Det er den præcise og relevante præsentation af dig selv - og de kræfter du bruger på at forberede den, er godt givet ud.
Guide til jobsamtalen
”Vær så godt forberedt, at du kan tale i timevis – og vær så nysgerrig, at du ikke gør det,” lyder det overordnede råd fra karrierekonsulent ved DJØF, Thomas Graversen
Brug dine guldhistorier!
Storytelling er et centralt punkt i verdens mest træfsikre interviewmetode, det strukturerede interview. Så haps jobbet ved at gøre fortællekunsten efter.
Tag magten ved forhandlingsbordet
Én ting er at sikre jobbet - næste skridt er at forme det, så du (for)bliver tilfreds. Forhandlingsekspert Keld Jensen fortæller dig, hvordan du kan tage styringen, når der skal forhandles løn og arbejdsopgaver.
Udbrændt? - Sådan tænder du gnisten
Vi har alle perioder, hvor intet fungerer, som det skal. Børnene er utilfredse, chefen klager, og du føler, du har mistet gnisten. Måske er du ramt af udbrændthed. Her vil du blive ført igennem, hvad du kan gøre, og hvordan du kan genfinde gnisten.
Job i udlandet? Få styr på din flytning!
Se hvilke 5 punkter du skal have styr på i forbindelse med din flytning.
The Beauty and the Bizz
Christiane Schaumburg-Müller er mere end værten og skuespilleren, som man kender fra TV. På hendes palette af færdigheder ligger også en livlig iværksætter og en målrettet optimist.
Markant stigning i antallet af stressramte
Hos Ingeniørforeningen Danmark (IDA), har man oplevet en markant stigning af stresstilfælde blandt forbundets medlemmer. Årsagen er paradoksalt nok, at fleksible arbejdstider og hjemmearbejdspladser giver medarbejderne stress, fordi de arbejder langt mere og hårdere end nødvendigt.
På jagt efter det første job?
Konkurrencen om de nye job kan være rigtigt hård - hvad kan du gøre for at skille dig ud fra de andre ansøgere?
Måske kan du få dit kursus betalt
Som ledig kan du deltage i kompetencegivende kurser, samtidig med at du søger job. Og måske kan du endda få dit kursus betalt af a-kassen eller jobcenteret. Dine muligheder afhænger bl.a. af din uddannelsesbaggrund, din ledighedsperiode og om du modtager dagpenge eller kontanthjælp.
Jobsøgning i julen
Antallet af jobsøgninger falder normalt kraftigt sidst i december måned. Men måske er det alligevel en god idé at bruge lidt af juletiden på at sende jobansøgninger afsted?
Løsriv dig fra ledigheden
Er du nyuddannet eller ledig og har svært ved at få job? Så har du faktisk mulighed for at prøve dine kompetencer af og vise dit værd på en arbejdsplads i enten virksomhedspraktik eller i et job med løntilskud.
Byt karrieren ud
Valget af uddannelse, job og karrierekurs er afgørende. Men har du valgt rigtigt? Og hvor finder du modet, selvtilliden og viljen til at vælge om?
Kend din recruiter
Har du prøvet at være i kontakt med en recruiter? Hvis du ikke har, så bare rolig – de ringer en dag, når du mindst venter det. Her får du den korte recruiter-guide, som klæder dig lidt bedre på til den dag.
Tips til online jobsamtale
Det traditionelle face-to-face møde er stadig den mest benyttede metode til jobsamtaler - men det er ikke altid en mulighed. Det har vi især set i forbindelse med udbredelsen af coronavirus, som har tvunget mange til at skifte til digitale jobsamtaler. Læs her, hvad du kan forvente og bør være opmærksom på.
Jobsøgernes tips til videojobsamtalen
Har du været til en jobsamtale via video? Det har mange af vores brugere. Her giver de gode råd fra jobsøgende til jobsøgende om, hvordan du giver det bedste indtryk via skærmen.
Optimer dine jobagenter
En jobagent er en velkendt og efterprøvet metode til at holde sig opdateret med de nyeste karrieretilbud direkte i indbakken. Men det er vigtigt, at du indstiller dine jobagenter optimalt, hvis du vil opnå det fulde udbytte.
Christian Arnstedt: Find den gode arbejdsattitude
Christian Arnstedt er kendt af mange som en af løverne fra ‘Løvens hule’ på DR, men i forretningsverdenen er han kendt for meget mere. Siden Christian efter 7 år hos McKinsey sprang ud i livet som selvstændig og stiftede sin egen virksomhed, Blazar Capital, har han aldrig set sig tilbage.
Jobsøgning: hold hovedet koldt og hjertet varmt
Jobsøgning kan være en lang proces, men det kan også være en god og lærerig tid.
Lisbeth Zornig: Tag lidt sol og stir på skyerne
Lisbeth Zornig Andersen blev født ind i et liv, hvor hun skulle kæmpe for at bryde en social arv. Hun har med flid og stædighed banet sig vej til bl.a. at blive en kendt dansk økonom, forfatter og debattør. Hendes skiftende karriere har gjort hende rig på erfaring, som hun i dag bruger til at hjælpe andre.
Flemming Møller Mortensen: Mærk efter
Flemming Møller Mortensen startede sin karriere som sygeplejerske, men han opdagede hurtigt, at mange andre kompetencer ventede på at blive udfordret. Efter et par højtstående jobs inden for medicinalindustrien førte det seneste karriereskift til posten som landets udviklingsminister.
Anne Hjernøe: Grib chancen og ryk på det
Tv-kok, journalist og forfatter Anne Hjernøe drømte som ung om at blive forfatter. Efter en uddannelse som socialpædagog kunne Anne stadig ikke slippe tanken om friheden til at arbejde i hele verden. Derfor videreuddannede hun sig, og hun er nu i gang med bog nr. 25.
Kurs mod stjernerne
I 2015 blev den første dansker, Andreas Mogensen, opsendt i rummet. Han tog på en 10-dages mission til Den Internationale Rumstation, ISS. Turen derop er i sig selv ikke så lang, men drømmen om at blive astronaut tog form helt tilbage i femte klasse. Turen har også haft afstikkere, men uden dem ville han sikkert ikke være kommet af sted.
Vælg arbejdsglæden - men hvordan?
”Der, hvor verdens behov og dine evner mødes, finder du dit kald.” Sådan sagde Aristoteles for 2300 år siden. Hvordan finder du arbejdsglæden i dag?
Eske Willerslev: Intet menneske er ren styrke
Eske Willerslev er verdenskendt DNA forsker, professor ved Cambridge University, og har vundet intet mindre end syv priser for sin forskning. Han fremhæver bl.a. vigtigheden af at være ærlig over for sig selv og erkende, at man ikke er god til alt. Læs med og lad dig inspirere.
Tilbage til fjernarbejdet
For mange startede fjernarbejdet under pandemien, men for en del udviklede det sig til det nye normal. Mange arbejdspladser er igen flyttet hjem i dagligstuen. Her får du vores 5 råd til at klare fjernarbejde bedst muligt.
Özlem Cekic: Succes lugter af armsved
Stifter af bevægelsen Brobyggerne og forhenværende folketingspolitiker, Özlem Cekic, fortæller om sin karriere, og hvordan flid, slid og modstand skaber succes.
Når du vil søge job i udlandet
Som højtuddannet er der stor frihed til at søge arbejde i det meste af verden. Men vil du undgå bøvl med at søge visum og sætte dig ind i komplicerede skatteregler, kan løsningen være at søge inden for Norden eller EU.
Det meningsfulde har mange ansigter
De fleste af os går på arbejde med et ønske om at tilføje ekstra mening til hverdagen. Det meningsfulde kan være svært at finde, og endnu sværere at sætte ord på. For Uffe Elbæk er dette dog ikke tilfældet. Han vil gerne være en del af den skabende kraft.
Det er aldrig for sent at skifte karriere
Karrieskift kan virke uoverskueligt og til tider nærmest umuligt. For flere føles det for sent at skifte karriere, så snart de har været i en bestemt stilling x antal år. Ifølge manusforfatter og skuespiller Emil Millang er det dog aldrig for sent at skifte karriere.
HR-cheferne om sociale medier og netværk
Hvordan bruges netværket eller sociale medier i jobsøgningen? HR-chefer giver et par gode råd til din jobsøgning.
HR-cheferne om arbejdsliv
HR-chefer fra nogle af landets største virksomheder giver et bud på, hvordan man kan få arbejdslivet og hverdagen til at passe sammen.
HR-cheferne om CV
HR-cheferne giver deres bedste råd til din CV-skrivning, så det supplerer din ansøgning og du får mest muligt ud af jobsøgningen.
HR-cheferne om jobsamtalen
Hvordan forbereder du dig bedst til en jobsamtale? HR-chefer fra nogle af Danmarks største virksomheder giver et bud.
HR-cheferne om opfordret ansøgning
Hvad skal en god ansøgning indeholde og hvilke fejl bør man holde ekstra øje med? HR-chefer fra nogle af Danmarks største virksomheder giver et bud.
HR-cheferne om uopfordret ansøgning
Hvad er vigtigt at huske, når man skriver en uopfordret ansøgning? HR-chefer fra nogle af landets største virksomheder giver et bud!
JustSæt i værk!
Jesper Buch er business-angel. Han investerer i iværksætterprojekter baseret på gode idéer, ambitioner og hårdt arbejde. Og han ved, hvad det går ud på. I 2000 startede han selv Just-eat op i en kælder i Kolding. I dag sidder han i Sydspanien og er mulitmillionær.
Hvad er en god karriere?
Hvad er en god karriere? Tre skarpe spørgsmål til fire skarpe profiler.
Den hyppigste fejl i jobansøgningen
Se hvad 9 ud af 10 ansøgere mangler at uddybe i deres jobansøgning, men som arbejdsgiverne er meget interesserede i at høre om - og få svaret på, hvorfor værdiskaberen får langt flere jobsamtaler end den faglige specialist.
Dine digitale egenskaber i jobsøgningen
Dit kommende drømmejob kan meget vel være indenfor online-verden. Hvorfor ikke allerede nu forberede dig på de egenskaber, der er efterspurgte på markedet?
Ph.d.'ens ABC
Overvejer du en fremtid som forsker? Se hvor forskning kan bringe dig hen, og hvad du kan gøre for at få mest ud af ekspertisen.
Hvornår skal man ringe på jobopslaget?
Ringer du på et jobopslag? Hvornår forstyrrer du mindst? Hvornår får du en chef i røret, som gider tale? Kan du ringe uden for arbejdstid?
Nyuddannet i mindre virksomhed
Hvad skal du have fokus på i den uopfordrede ansøgning, når du søger job hos små og mellemstore virksomheder?
Arbejdsmarkedet for dimittender
Det går bedre og bedre for dansk økonomi. Ifølge statistikkerne er den overordnede beskæftigelse stigende, og medierne har det seneste år lagt vægt på Danmark som det land i Europa, med det største fald i ungdomsledigheden. Men hvordan ser det ud for dimittenderne, og hvad kan du gøre for at forbedre din placering til jobmarkedet?
Søg job i små og mellemstore virksomheder
Susanne Bruhn, karriererådgiver i CA a-kasse, giver her sine bud på, hvordan man skal bære sig ad med jobsøgning i de små og mellemstore virksomheder.
Sådan ringer du på et jobopslag
Alt for få ringer til kontaktpersonen i jobopslaget, når de skal søge et job. Det er heldigt, for dermed kan du hurtigt og nemt få en fordel i forhold til alle de andre, der også søger jobbet. Det eneste du skal gøre er at ringe.
Omfavn din stress
At “stress er en folkesygdom” er ofte hørt - men ikke desto mindre forkert. Vi har alle stresshormoner i blodet hver dag, og det er ikke en sygdom, men en biologisk mekanisme, som hjælper dig igennem mødet med dine daglige krav og udfordringer. Ved at lære dit stresssystem at kende, kan du bruge positivt stress aktivt og undgå negativt stress.
Få en skarp online profil
En skarp online profil kan skaffe dig alt fra jobtilbud til medieomtale. Men inden du går i gang med din profil, skal du først svare på de to sværeste spørgsmål i verden.
Mega drive
Når Anne Mette Svane fortæller om sit job som chefredaktør, er der ild i hendes øjne. Hun har et drive, der får én til at stoppe op og spørge sig selv, om man brænder nok for det, man laver.
Brug din arbejdsløshed aktivt
Arbejdsløshed behøver ikke bare at være spildt tid efter endt uddannelse. Arbejdsløsheden kan bruges til at lære mere om dig selv og udvikle dine evner – og måske skabe et job for fremtiden.
Hvordan vælger virksomheder kandidater?
Konsulenthuset Hartmanns giver her råd til, hvad der betyder noget, når du skal præsentere dig selv – skriftligt eller mundtligt – efter gennemført videregående uddannelse.
Jobansøgningen: hvad skal den gøre for dig?
Når du skriver en jobansøgning på baggrund af et jobopslag, er det fordi, du gerne vil have jobbet. Men hvad er egentlig det præcise formål med en ansøgning – hvordan skal den bringe dig nærmere en ansættelse? Vi har spurgt brandingekspert Ricki Nielsen og karriererådgiver Paula Taina-Nielsen.
Giv de gode arbejdsvaner et puf
Udnyt nudging og gør de gode vaner til de oplagte i dit arbejde og din jobsøgning
Nervøsitet før jobsamtalen
Du har sikkert oplevet det i forbindelse med jobsamtaler; nervøsiteten stiger, du er spændt, sat op og klar til at præstere. Her giver cand.psych. Lykke Pedersen en række gode råd om, hvordan du kan bruge din nervøsitet positivt.
Uopfordret ansøgning
Beskriv dit tilbud og din motivation meget konkret - og vær opmærksom på timingen, når du søger uopfordret!
Bliv synlig for arbejdsgiverne
Vi hører det hele tiden: Traditionel jobsøgning er kun én vej at gå mod drømmejobbet. At synliggøre sig selv i de rette fora er lige så vigtigt. Men hvordan gør du?
CV-eksempel
Dit CV er et af de mest essentielle værktøjer i din jobsøgning. Få tips til at få udarbejdet dit eget.
Tests til jobsamtalen
Er du nervøs for testen til jobsamtalen? Få råd til hvordan du skal tackle en test før, under og efter samtalen.
Det rigtige kursus kan være vejen ud af ledighed
Er du ledig? Og er der langt mellem jobsamtalerne? Så kan et kompetencegivende kursus parallelt med jobsøgningen være vejen ud af din ledighed. Måske kan du endda få kurset betalt af jobcenteret eller din a-kasse!
Markedsfør dig selv som professionel
Vi hører det hele tiden: Traditionel jobsøgning er kun én vej at gå mod drømmejobbet. At synliggøre sig selv i de rette fora er lige så vigtigt. Men hvordan gør du?
Sådan får du mest ud af en karrieremesse
Gør dig klart hvad du vil have ud af messen – og husk, at en god dialog med en virksomhed også er en succes i sig selv, lyder det fra karrierekonsulent Mette Borch.
Målret karrieren – læg en plan
De fleste planlægger deres indkøb, ferie og deres næste store investering. Men kan man egentlig også planlægge sin karriere?
Gør ansøgningen troværdig
Jobansøgningen er en kommende arbejdsgivers første indtryk af dig. Sørg derfor for, at indtrykket er troværdigt.
Dimittend – husk a-kassen inden 2 uger
Har du lige overstået studiets sidste eksamen? Eller er dimissionsdatoen meget snart inden for rækkevidde? Først og fremmest tillykke - det er godt gået! Men inden du nu kaster dig over Xbox’en med vennerne eller drager udenlands med rygsækken, så overvej at melde dig ind i en a-kasse som noget af det første. Ellers risikerer du nemlig at gå glip af tusindvis af kroner!
Guide: A-kassens ABC
Hvad er en a-kasse, hvad kan den tilbyde og hvordan får du dagpenge? Find svarene her!
LinkedIn på 3 niveauer
Lær de tre niveauer, som LinkedIn fungerer på, og få effektiviseret din jobsøgning på internettet.
Bliv headhuntet!
Headhunter Ulrik Bo Andersen fortæller her, hvordan han finder de helt rigtige medarbejdere til de virksomheder, der efterspørger hans skarpe øje for det perfekte match. Find også ud af, hvordan du selv kommer i headhunternes søgelys.
Drop overansvarligheden og find lysten
Fængende opgaver, masser af udfordringer og fart over feltet. Er det opskriften på arbejdsglæde - eller en advarsel om helbredsfarlig stress? Det kan være begge dele. OG pas på! Har du tendens til at være overansvarlig, kan du blive en af dem, der bliver ramt af de store udfordringers slagside.
Fra verdens oceaner til Maribosøerne
Drømmejob findes alle steder. Det er Jakob Moritz Lindschouw Hansens historie et godt eksempel på. Skibsføreren og maskinmesteren med store oplevelser fra verdenshavene, dyb indsigt i forskellige kulturer og en bred erfaring med at arbejde i internationale teams, fandt drømmejobbet på Lolland.
10 tips til jobsamtalen
Jobsamtalen er ikke en eksamen, men det betyder ikke, at man skal komme uforberedt. Det er til jobsamtalen, at du skal vise dig fra din bedste side. Brug vores 10-trins guide til virkelig at skinne.
Tjekliste ved kontraktforhandlinger
Inden du skriver kontrakten under, så overvej hvilke forhold der er væsentlige for netop dig. Vi giver her et par eksempler.
Jobsøgning på Twitter
Twitter ses ofte som en lillebror til sociale medier som Facebook og LinkedIn. Men det er et glimrende redskab i jagten på et nyt job eller karriereudvikling. Medieekspert Andreas Johannsen giver her tre gode råd til, hvordan du bruger Twitter.
Praktikanten fik sit eget show
Han blev kendt som stik-i-rend-dreng i Anders Lund Madsens talkshow. Blot tre år senere var det hans navn, der stod på programtitlerne. Alligevel vil Thomas Skov Gaardsvig ikke betegne sig selv som en klassisk karriererytter. Nærmere som »passivt ambitiøs«.
Brug dine kolleger til at definere dine styrker
Hvad er dine stærkeste sider? Nogle kender deres værd, andre er mere tvivlende. En nem og hurtig metode til at få input til hvad du kan (og hvad du kan blive bedre til) er ganske simpelt at spørge dine kolleger.
Kompetenceafklaring i jobsøgningen
Vi taler meget om ”at kunne brande sig selv” og kunne ”sælge sig selv” på jobmarkedet og som studerende. Men du kan først ”brande dig selv”, når du har en identitet at brande, og du kan først arbejde med din synlighed, når du har noget at vise frem.
Guide: Bliv klar på dine kompetencer
Kirsten Holm Madsen, karriererådgiver ved MA a-kasse, har hjulpet KarriereVejviseren med en række råd til dig, der gerne vil have helt styr på, hvad du kan tilbyde arbejdsmarkedet.
HR-cheferne: 7 fejl du skal undgå i dit CV
Erfarne HR-medarbejdere læser hundredevis af CV’er igennem hver måned. Desværre støder de ofte på de samme ærgerlige fejl. Det er ofte store fejl, som får dig til at virke useriøs eller sjusket – heldigvis er de fleste af dem lette at løse.
Passioneret snusfornuft
Passionen for programmering har ført Michael Seifert fra at være spiludvikler til CEO i Sitecore, som er den største danske softwaresucces i det seneste årti.
Tag springet og opnå det, du brænder for
Salma Jabbar har fulgt sit hjerte – både, når hun har slået til og sagt op gennem en foreløbigt sprudlende, international karriere.
At finde sit sande jeg
Anders Matthesen aka. ”Anden” er en af Danmarks mest succesfulde komikere. Efter mange år i branchen med udfordringer, udvikling og selvransagelse er det tid til at gøre status.
Find dit eget blue ocean
"Hvis det føles forkert at smække døren, så er det, fordi du ikke er på rette spor." Hummel-ejer, Christian Stadil fortæller om sin karriere, der startede med jura, men nu handler om internationalt anerkendt modetøj.
For gammel til at være ung?
Thomas Madvig er en af landets mest feterede dj’s, der også har haft en karriere som musikvært på bl.a. The Voice og MTV. Han nærmer sig de 50 år, men er ikke af den grund tættere på at forlade nattelivet, musikken og festerne.
Nyuddannet og konsulent
En unik værktøjskasse inden for analyse og forandringstænkning. Men også en hverdag med stort arbejdspres og hårde stunder, når man er med til at nedlægge stillinger. Læs om Ask Jessens erfaringer som konsulent
Jeg vil gerne røre verden
Stifteren af Joe & The Juice Kaspar Basses ambitioner fejler bestemt ikke noget. Faktisk sætter han overliggeren så højt som overhovedet muligt: hans forretning skal være den største og bedste inden for sit felt på verdensplan. På størrelse med Starbucks. Alligevel er han bange for ikke at nå sit mål.
Dyrk de gode arbejdsvaner
Overgangen fra studieliv til arbejdsliv kan for nogle føles som en stor omvæltning. Men samtidig har du som ny på jobmarkedet mulighed for at få de gode arbejdsvaner med fra start. Specialist i effektive arbejdsvaner, Line Ullmann, giver her gode råd, så du kan komme godt i gang.
Work-life balance
Det kan være svært at få tiden til at slå til, når både karrieren skal passes og familien plejes. Flere og flere får dog kabalen til at gå op.
Sådan skriver du et godt CV
Curriculum Vitae betyder livsløbebane, og formålet med det er at præsentere alle dine erfaringer kort og præcist - en oversigt over dine erhvervserfaringer, din uddannelse, dine studiejob, dine sprog- og it-kundskaber, personlige interesser osv.
LinkedIn – dansk eller engelsk?
Hvilket sprog skal din LinkedIn-profil være på? Svaret er ligetil, men alligevel er det et spørgsmål jeg får løbende.
Slut din ansøgning af med saft og kraft
Det første indtryk tæller. For mig tæller det sidste indtryk også. Læs her om to skabeloner for hvordan du afslutter din ansøgning
Råd til at opnå den bedste kontrakt
Opnå de ansættelsesforhold, du drømmer om - med en smule hjemmearbejde inden forhandlingerne.
Drømmejobbet på Mors
Der er langt fra at kortlægge dele af den grønlandske undergrund og til moleret på Mors - og dog. Ikke hvis man skal tro geologen Jan Audun Liljeroth Rasmussen, der forlod Københavns Universitet til fordel for et job på Museum Mors.
Brug din bachelorgrad i erhvervslivet
Bachelorløftet er et nyt tiltag, der gør det nemmere at prøve kræfter med arbejdsmarkedet inden du fortsætter til din overbygning.
Fjern de 4 hyppigste kommafejl
Optimer dine chancer for en jobsamtale ved at fjerne de mest normale kommafejl
Oversælg ikke dig selv
Det er dømt til at mislykkes, hvis du forsøger at oversælge dig selv til jobsamtalen. Som nyuddannet har du ikke alverdens erfaring, og det skal du erkende fra start af.
Netværk - vejen til jobbet
Vidste du, at du skal søge viden og kontakter, ikke job, i dit netværk? Læs netværksekspert Charlotte Junges råd til, hvordan du opbygger et stærkt netværk - og hvordan du skal bruge det.
Drømmejob inden for finans
Den finansielle sektor rummer en verden af spændende jobmuligheder. Få et overblik over dem her.
Topchefernes krav
Hvad kræver topcheferne af kandidaterne i dag? Bliv klogere her.
Få succes på dit arbejde - elsk jobbet
At være glad for sit arbejde er vigtigt. Men hvor højt skal arbejdsglæde egentlig stå på din prioriteringsliste? Og hvordan får man glæde i arbejdsdagen?
Selv en vinder kan tvivle
EM-guld, VM-guld, OL-guld. Han har vundet det meste som træner for håndboldlandsholdene. Alligevel kan han stadig komme til at tvivle på sine evner. Mød manden, som skabte medaljeregn i dansk håndbold og egentlig fik jobbet ved et tilfælde.
Liv i Vestjylland
Liv Malskær valgte Ringkøbing over Aarhus, da hun som nyuddannet ville prøve lykken med en løntilskudsstilling. Det har hun ikke fortrudt, selvom det betød, at hun måtte forlade den dejlige studieby.
Nøglen til fællesskabet på jobbet
Som ny på en arbejdsplads kan det være svært at finde ud af, hvordan du skal agere over for dine nye kolleger. At vise dig fra dine sociale sider snarere end at skilte med dine faglige kompetencer er nøglen til hurtigt at blive en del af fællesskabet. På længere sigt er det også vejen til magten, mener arbejdspsykolog.
Udkanten byder på mere, end du tror
Som nyuddannet skal du ikke nødvendigvis finde drømmejobbet i studiebyen, hvor konkurrencen om stillingerne er høj. Der kan være store gevinster at hente i især yderkommunerne, og de seneste år har staten flyttet 4000 arbejdspladser ud af Hovedstaden, hvilket kun gør det mere aktuelt.