Sådan sikrer du dig drømmejobbet inden for den finansielle sektor

Den finansielle sektor rummer en verden af spændende jobmuligheder. Få et overblik over dem her.

2018-11-23 11:57:00
Move On

Den finansielle sektor er en sektor, som rummer en verden af spændende jobmuligheder. Disse jobmuligheder kan du med fordel kigge nærmere på, hvis du drømmer om at beskæftige dig med lån, værdipapirer, forsikringer m.v. i fremtiden. Denne guide er skrevet for at hjælpe dig et skridt nærmere din drøm om at få en succesfuld karriere inden for en meget interessant sektor. Guiden vil helt sikkert fange din interesse, uanset om du har planer om at arbejde i det private eller i det offentlige.

Tag en relevant uddannelse

Uddannelse er ikke alt. Dog åbner der sig typisk nye jobmuligheder, hvis man har en fagrelevant uddannelse og evt. erhvervserfaring med i bagagen. Derfor opfordres du også til at tage en uddannelse, hvis du vil gøre dig forhåbninger om at få en lovende stilling inden for den finansielle sektor. Det er helt aktuelt værd at overveje følgende uddannelser:

  • Finansbacheloruddannelsen (3 ½ år inkl. 6 måneders praktik)
  • Finansuddannelsen (2 eller 4 år)
  • Finansøkonomuddannelsen (2 år)

Der findes selvfølgelig også mange andre uddannelser, men ovenstående er klart de mest relevante og mest populære. Du kan evt. alliere dig med en studievejleder, som vil kunne gøre dig klogere på, hvilke andre uddannelser der er værd at overveje. Det vigtigste er, at du finder en uddannelse, som passer til dig med udgangspunkt i dine ønsker og interesser. Få det komplette overblik over uddannelsesmulighederne her.

Hvad vil du specialisere dig i?

Det er ikke tilstrækkeligt at beslutte sig for, hvilken sektor eller branche man vil arbejde inden for. Du er nødt til også at gøre dig nogle tanker om, hvad du ønsker at specialisere dig i. Ønsker du at arbejde med lån, forsikringer, revision eller noget helt fjerde? Du skal ikke nødvendigvis træffe et valg her og nu, men jo før du får styr på, hvad du vil, desto lettere bliver det at finde den rette uddannelse. Ekonomi.dk præsenterer dig for nogle af de brancher, som er i heftig udvikling i øjeblikket.

I princippet kan du godt specialisere dig i flere ting, men som regel er det bedre at gå i dybden med ét eller maks. to områder. Hvad hælder du umiddelbart mest til?

Disse arbejdsopgaver kan du komme til at sidde med

Det ville være en omfattende affære at skulle nævne alle potentielle arbejdsopgaver inden for den finansielle sektor. Derfor har vi gjort os den ulejlighed at udpege de mest almindelige arbejdsopgaver. Disse bliver du præsenteret for herunder:

  • Formidling af betalinger
  • Udlån
  • Opbevaring af værdier
  • Udstedelse af obligationer
  • Udstedelse af øvrige værdipapirer

… og mange flere.

Hvilke arbejdsopgaver du rent faktisk kommer til at sidde med afhænger selvfølgelig af, hvor du bliver ansat, og hvilken stilling du får. Det er selvsagt for tidligt at sige noget konkret om dette. Du bør ikke desto mindre have styr på, hvilke opgaver du er mest kvalificeret til at løse. Det er nemlig noget, som arbejdsgiveren helt naturligt vil spørge ind til, til den eventuelle jobsamtale. 

De førende finansielle institutioner

Der findes rigtig mange finansielle institutioner – og ikke kun banker og sparekasser. Du er altså ikke tvunget til at få et job i en bank, blot fordi du vælger at tage en finansuddannelse med et ønske om at få et job inden for den finansielle sektor i fremtiden. Listen over finansielle institutioner tæller bl.a. følgende:

  • Banker og sparekasser
  • Realkreditinstitutter
  • Investeringsforeninger
  • Børsmæglerselskaber
  • Firmapensionskasser
  • Livsforsikringsselskaber

Bemærk at ovenstående liste over finansielle institutioner ikke er komplet. Der findes nemlig også en håndfuld andre. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at førstnævnte, banker og sparekasser, løber med den højeste omsætning og det højeste antal ansatte. Det vil formentlig også være tilfældet i fremtiden.

Øvrige gode tips til at få din drømmeuddannelse og drømmejob

Afslutningsvis vil vi gerne berige dig med nogle øvrige gode tips om at få den ønskede uddannelse og senere hen det perfekte job. Du får vores bedste tips nedenfor:

  • Få professionel hjælp til at finde den rigtige uddannelse
  • Prioritér din uddannelse højt (den er afgørende for din karriere)
  • Vælg retning ud fra interesser (ikke ud fra lønniveau)
  • Skriv en god og unik jobansøgning hver gang (det betaler sig)
  • Vær velklædt og velforberedt til jobsamtalen

Held og lykke med det hele. 

Sponsorartikel
24.560 læsere
Opdateret d. 23.11.2018

Læs også...


Brug dine guldhistorier!
Storytelling er et centralt punkt i verdens mest træfsikre interviewmetode, det strukturerede interview. Så haps jobbet ved at gøre fortællekunsten efter.
Lars Ulrik Jeppesen, Karrierekonsulent CA a-kasse
Brug din arbejdsløshed aktivt
Arbejdsløshed behøver ikke bare at være spildt tid efter endt uddannelse. Arbejdsløsheden kan bruges til at lære mere om dig selv og udvikle dine evner – og måske skabe et job for fremtiden.
Move On Career
Bliv synlig for arbejdsgiverne
Vi hører det hele tiden: Traditionel jobsøgning er kun én vej at gå mod drømmejobbet. At synliggøre sig selv i de rette fora er lige så vigtigt. Men hvordan gør du?
Move On Career
10 tips til jobsamtalen
Jobsamtalen er ikke en eksamen, men det betyder ikke, at man skal komme uforberedt. Det er til jobsamtalen, at du skal vise dig fra din bedste side. Brug vores 10-trins guide til virkelig at skinne.
Move On Career
HPT