Eventyren og iværksætteren Jakob Moritz Lindschouw Hansen, der altid er i vigør og med ambitioner om at udrette det helt særlige, unikke og spændende, har fået ro på. Dog ikke på mængden af ideer, nye udviklingsprojekter og innovative sigtemål, men på karrieren og den retning den skal tage.
Teknisk rådgivning
Drømmejobbet blev for snart to år siden landet i MAN PrimeServ i Holeby på Lolland, hvor den internationale koncern MAN, har en enhed til servicering og supervision af dieselmotorer og kraftværker. Jakobs opgave er i dag at yde rådgivning, teknisk assistance, og levere reservedele til dieselmotorer der befi nder sig på skibe til havs. Et job der fl ugter med og har rod i uddan-nelsen som skibsfører og maskinmester, som han gennemførte i perioden 2008 – 2015 på Svendborgs Internationale Maritime Academy - SIMAC.
"Grundlæggende er jeg noget af en eventyrer, der ser muligheder fremfor begrænsninger. Det var også grunden til, at jeg startede på studiet som skibs-fører og maskinmester på SIMAC. Studiet, der reelt er to bacheloruddannel-ser i samme pakke, åbnede nemlig op for de oversøiske oplevelser, man får som skibsofficer, samtidig med at jeg fik trygheden ved at uddanne mig til maskinmester, der igen åbner for en række jobmuligheder på land. Og det var et rigtig godt uddannelsesvalg, da jeg allerede tidligt i mit uddannelsesforløb vidste, at jeg ville gå i land igen, fordi jeg kedede mig på havet.
"Men inden det skete, arbejdede jeg i Maersk Supply Service, hvor jeg servicerede borerigge på felter udenfor Luanda i Angola og Aberdeen i Skotland. Men landjorden trak, og så responderede jeg på et jobopslag hos MAN PrimeServ i Holeby på Lolland, som søgte en medarbejder, med netop de kompetencer jeg har. Lidt forbeholden fordi jeg dengang boede i Slagelse og ville få 3.5 times kørsel frem og tilbage", fortæller Jakob Moritz Lindschouw Hansen, der i dag er superintendent i MAN PrimeServ.
Meget velkomne
At Jakob søger og søgte karrieredrømmene og ambitionerne indfriet på Lolland har mange facetter. Det gælder både de faglige udfordringer, men bestemt også rammerne for social udfoldelse, nærheden til naturen og den imødekommenhed og åbenhed han blev mødt med, da jobkontrakten så småt tonede frem på skærmen. Rent fagligt var han især tiltrukket af muligheden for at forme sin egen hverdag, af den flade organisationsstruktur uden snerrende bånd, frihedsgraderne og det at være en del af en stor international koncern i et aktivt lokal- og nærmiljø med højt til loftet.
"Jeg føler virkelig, jeg kan lære noget og blive klogere i mit nuværende job. Alene det at navigere i den store koncern fra en lokal platform er en spændende udfordring med en masse indlejret politik og nogle helt særlige mekanismer, der skal læres."
"Jeg har virkelig fundet en perle hernede på Lolland, der også rækker ud over det arbejds- og karrieremæssige. Maribo er en driftig by med liv i gaderne, og en by hvor der sker en masse aktiviteter af kulturel karakter. Samtidig har vi naturen lige uden for døren, og rammer kystlinjen efter ti minutter i bil, uanset i hvilken retning vi kører. "
"Og jeg skal love for, at det gik stærkt med at rykke teltpælene fra Slagelse til Maribo. Da jeg havde været til anden samtale på jobbet, ringede jeg fra bilen hjem til min kæreste Rikke, og sagde: Vi flytter til Lolland. Hhm sagde hun, den er jeg frisk på. Og så gik det ellers ud over stepperne med professionel og dedikeret hjælp fra Business Lolland-Falster. "
"Inden længe var vi installeret i en lækker og billig lejlighed i Maribo centrum, og med udsigt over Maribosøerne. Rikke fik med Business Lolland-Falsters mellemkomst samtidig job som ergoterapeut på Nykøbing Falster Sygehus. Det er virkelig en indsats, vi sætter vi sætter pris på, og en indsats der betyder, at vi føler os meget velkomne på Lolland", forklarer Jakob Moritz Lindschouw Hansen
Lille perle
Som landet ligger nu, har Jakob indstillet sig på, at opholdet på Lolland, om ikke det skal være permanent, så dog med en rigtig lang udløbsdato. Det skyldes især, at Jakobs arbejdsgiver kvitterer på alle ønsker og drømme om et spændende og udfordrende job med perspektiver for fremtiden, men også fordi Jakob og Rikke har fundet sig rigtig godt tilrette i Maribo med de brostensbelagte gader og stræder og domkirken, som næsten ligger i baggården.
"Jeg har virkelig boet mange steder. Er født i Dianalund på Vestsjælland, og har derefter boet på både Frederiksberg, og i Køge, Slagelse, Odense og Svendborg. Men i dag er Maribo min lille perle, og der sker virkelig meget i byen i forhold til de andre steder, jeg har haft base. I starten var jeg lidt bekymret for, om vi ville få ø-kuller. Men den skepsis er for længst fejet bort. Nu nyder vi bare vores nye tilværelse som lollikere, og dyrker hver især vores job med entusiasme og dedikation", siger Jakob Moritz Lindschouw Hansen
Lolland Kommune
Indbyggertal: 41.860 pr. 3. kvartal 2018
De tre største byer er Nakskov, Maribo og Rødby.De største arbejdspladser i Lolland Kommune beskæftiger sig med transport, industri og engroshandel. Indenfor de seneste år er der oprettet fl ere hundrede arbejdspladser indenfor industri og produktion.