Brug din bachelorgrad i erhvervslivet

Bachelorløftet er et nyt tiltag, der gør det nemmere at prøve kræfter med arbejdsmarkedet inden du fortsætter til din overbygning.

2019-04-11 17:01:00
Move On

Mere end 100 virksomheder er nu kommet med i regeringens bachelorløfte - en hensigtserklæring om at ansætte bachelorer, der gerne vil prøve erhvervslivet af inden de fortsætter med overbygningen på uddannelsen. Bachelorløftet er en del af regeringens plan for at gøre uddannelsessystemet mere fleksibelt og forberede de studerende bedre på mødet med arbejdsmarkedet.

At blive ansat som bachelor kan give de studerende en pause fra studierne og få testet deres færdigheder i praksis i erhvervslivet. Ifølge uddannelsesminister Tommy Ahlers er det et vigtigt skridt i retningen af et mere fleksibel uddannelsessystem, der passer til et samfund i hastig forandring.

"Jeg er super glad for, at virksomhederne har grebet bolden og vil være med til at give studerende mulighed for at gøre sig nogle erfaringer og blive klogere på arbejdsmarkedet, inden de tager deres kandidatuddannelse."
- Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V)

Med bachelorløftet bliver retskravet nu udvidet fra et til tre år - det betyder, at man i op til tre år efter afsluttet bachelor har krav på at blive optaget på overbygningsdelen for studiet. Efter de gældende regler skal studerende søge direkte på overbygningen efter afslutter bachelorgrad for at være garanteret en plads.

Over 100 danske virksomheder har nu sagt, at de gerne vil med i Bachelorløftet - deriblandt nogle af Danmarks største arbejdsgivere, som Mærsk, TDC og Netcompany. Det glæder uddannelses- og forskningsministeren Tommy Ahlers.

- Den store opbakning, der er kommet så hurtigt, fortæller mig, at vi formentlig kun har set toppen af isbjerget og at der er mange andre virksomheder, der er parate til at støtte op om et arbejdsmarked for bachelorer, skriver Tommy Ahlers i en pressemeddelse.

Bachelorløftet kommer i forlængelse af den politiske aftale "Mere fleksible universitetsuddannelser" fra december 2018. Lovgivningen vil træde i kraft den 1. juli 2019.

 

 Se job til hos virksomheder med Bachelorløftet

 


Se relevante virksomheder her

 

Clipper Group


Transport
København

DXC Denmark


søg uopfordret
IT & Tele
København V

Dell Technologies


søg uopfordret
IT & Tele
København S

Forenede Koncernen


Handel & Service
Søborg

Industriens Pension


2 relevante jobopslag
Finans, Forsikring & Pension
København K

J. Lauritzen A/S


søg uopfordret
Transport
København K

JYSK


24 relevante jobopslag
søg uopfordret
Handel & Service
Brabrand

Kreditbanken


1 relevant jobopslag
Finans, Forsikring & Pension
Aabenraa

Sparekassen Thy


2 relevante jobopslag
Finans, Forsikring & Pension
Thisted

Telia


3 relevante jobopslag
IT & Tele
København

22.581 læsere
Opdateret d. 11.04.2019

Læs også...


Job i udlandet? Få styr på din flytning!
Se hvilke 5 punkter du skal have styr på i forbindelse med din flytning.
Move On Career
Nyuddannet i mindre virksomhed
Hvad skal du have fokus på i den uopfordrede ansøgning, når du søger job hos små og mellemstore virksomheder?
Move On Career
Målret karrieren – læg en plan
De fleste planlægger deres indkøb, ferie og deres næste store investering. Men kan man egentlig også planlægge sin karriere?
Mette Høy Søndergaard (interview)
Annoncering - opret jobopslag
HPT