A-kasser der er udbredte blandt højtuddannede

Måske er du en af de heldige, der får job direkte efter endt uddannelse. Men hvis ikke, så kan et medlemskab af en a-kasse være afgørende for din privatøkonomi. Se her, hvilken a-kasse der passer bedst til dig. Og husk at melde dig ind senest 2 uger efter dimissionen!

2023-08-31 11:30:00
Move On

Husk a-kassen senest 14 dage efter dimissionen

Generelt skal du huske at melde dig ind i en a-kasse senest 14 dage, efter du stopper på dit studium. Så vil du være berettiget til dagpenge efter en måned.

Glemmer du tidsfristen på de to uger, vil du først kunne få dagpenge efter 12 måneders medlemskab af en a-kasse! Det kan du læse meget mere om i denne artikel om at melde sig ind i en a-kasse.

Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger a-kasse?

Dagpengesatsen er den samme, uanset hvilken a-kasse du er medlem af. I øjeblikket er dimittendsatsen på ca. 14.000 kr. pr. måned for fuldtidsforsikrede og ca. 9.000 kr. for deltidsforsikrede. Er man forsørger, er satserne en lille smule højere. 

Det månedlige medlemsgebyr, som du betaler til din a-kasse, er også stort set ens hos alle. Du bør derfor ikke vælge a-kasse ud fra gebyrets størrelse. Det kan derimod være en god ide at vælge en a-kasse, som har relevans for netop dit fagområde, da du derved får mest ud af den ekspertise og sparring, som a-kassen også tilbyder.

For at finde den a-kasse, der passer bedst til dig, dit fag og dine behov, bør du derfor sammenligne de forskellige a-kasser og deres kompetencer. Og den sammenligning har vi forsøgt at gøre lettere for dig via nedenstående liste.

Vi har også lavet denne Q&A-guide om a-kasser, som kan give dig mange flere svar på, hvad du kan bruge en a-kasse til.  

 

A-kasser - der er udbredte blandt højtuddannede


Magistrenes A-kasse

Magistrenes a-kasse: 
Hos Magistrenes a-kasse varetager man primært humanistiske, samfundsvidenskabelige og naturvidenskabelige uddannelser. Som medlem får du også en række fordele fx i form af gratis IT-kurser, temamøder og workshops.

Besøg a-kassen

 


Ledernes a-kasse og fagforening

Lederne: A-kasse og faglig organisation 
Lederne er Danmarks eneste a-kasse og faglige organisation for ledere med mere end 115.000 medlemmer.

Besøg a-kassen

 


Akademikernes A-kasse

Akademikernes a-kasse - AKA:
Akademikernes a-kasse er primært for uddannelser inden for jura, økonomi, samfundsfag, psykologi samt teknik og naturvidenskab som fx ingeniører og maskinmestre. Akademikernes a-kasse hjælper også gerne, når du skal skrive jobansøgninger. 

Besøg a-kassen

 


CA A-kasse

CA a-kasse:
CA a-kasse henvender sig primært til højtuddannede inden for kommunikation, IT, HR, økonomi eller marketing. CA tilbyder medlemmerne gratis coaching, karriererådgivning m.m.

Besøg a-kassen

 


Business Danmark

Business Danmark:
Business Danmark er både fagforening og a-kasse målrettet salg, marketing og rådgivning. Business Danmark tilbyder medlemmerne juridisk rådgivning, coaching, selvudvikling, kontante fordele og a-kasse.

Besøg a-kassen

 


Det Faglige Hus A-kasse

Det Faglige Hus:
Det Faglige Hus er både en a-kasse og en fagforening, og de er for alle lønmodtagere og selvstændige.

Besøg a-kassen

 


Ase A-kasse

Ase:
Ase er en uafhængig a-kasse og fagforening, der er ejet af deres medlemmer. Ase er åben for alle uanset om man er lønmodtager, selvstændig eller under uddannelse. Ase tilbyder bl.a. billige forsikringer til deres medlemmer.

Besøg a-kassen

 

26.632 læsere
Opdateret d. 31.08.2023

Læs også...


Guide: Fagforening - fact for fact
Hvad er en fagforening, hvilken skal du vælge, og hvordan kan du bruge den? Få svarene her!
Move On Career
Nyuddannet i mindre virksomhed
Hvad skal du have fokus på i den uopfordrede ansøgning, når du søger job hos små og mellemstore virksomheder?
Move On Career
Dimittend – husk a-kassen inden 2 uger
Har du lige overstået studiets sidste eksamen? Eller er dimissionsdatoen meget snart inden for rækkevidde? Først og fremmest tillykke - det er godt gået! Men inden du nu kaster dig over Xbox’en med vennerne eller drager udenlands med rygsækken, så overvej at melde dig ind i en a-kasse som noget af det første. Ellers risikerer du nemlig at gå glip af tusindvis af kroner!
Move On Career
Guide: A-kassens ABC
Hvad er en a-kasse, hvad kan den tilbyde og hvordan får du dagpenge? Find svarene her!
Move On Career
Nyuddannet og konsulent
En unik værktøjskasse inden for analyse og forandringstænkning. Men også en hverdag med stort arbejdspres og hårde stunder, når man er med til at nedlægge stillinger. Læs om Ask Jessens erfaringer som konsulent
Move On Career
Annoncering - opret jobopslag
HPT