Jobsøgning i julen

Antallet af jobsøgninger falder normalt kraftigt sidst i december måned. Men måske er det alligevel en god idé at bruge lidt af juletiden på at sende jobansøgninger afsted?

2019-12-10 11:08:00
Move On
11.630 10.12.2019

Juleferien kalder, og den føles oftest velfortjent. Og medmindre man har en sidegesjæft som julemand, så orker de færreste af os tilbringe juleferien med at lede efter nyt job.

Jobbankens statistik viser næsten en halvering i både antallet af besøg og ansøgninger sendt mellem jul og nytår. Og så tager det voldsom fart igen i starten af januar måned, hvor antallet af besøgende stiger med næsten 30% i forhold til normalen.

Men måske er det en god idé at bruge lidt af sin ferie på jobjagt? Vi har kigget lidt på fordele og ulemper ved julejobsøgning.

 


PRO: Kom foran i jobkøen

Jobmarkedet kører på lavt blus i juleperioden, men med færre ansøgere kan det også give dig en chance for at komme foran i jobkøen. Kan du finde nogen job med ansøgningsfrist inden d. 1 januar?


CONTRA: Du kan bruge ferien til at klare hovedet

Juletiden giver dig en god mulighed for at skubbe bekymringer om din arbejdssituation lidt væk og lægge afstand til hverdagens stress. Med færre opslag publiceret i juleferien kan det måske bedre betale sig for dig at bruge tiden på at genopbygge din energi.

Contra


PRO: Nemmere at fange chefen i mindre virksomheder

Selv om nogle chefer holder juleferie, er der fortsat mange i de små og mellemstore virksomheder, der bruger tiden mellem jul og nytår på at færdiggøre regnskaber, afslutte projekter og holde skansen på arbejdspladsen. Vil du være lidt proaktiv med en uopfordret jobansøgning eller komme på forkant ved at ringe på et jobopslag, så kan dagene mellem jul og nytår være et godt tidspunkt at gøre det på.


CONTRA: Forbered dig til januars jobsøgning

Selv om virksomheder fortsat sender nye job ud, er december alligevel en af de måneder med færrest tilgængelige job. Så er det måske bedre at brugen energien på at opdatere dit CV, finpudse din online profil eller forberede en ny skabelon til dine ansøgningsbreve. Så er du klar til at give den gas med jobsøgning, når der i begyndelsen af januar dukker mange nye stillinger op.

Contra


PRO: Nogle stillinger skal besættes inden nyt budgetår

Mange virksomheder har faste budgetter i forhold til rekruttering, og HR kan derfor være ekstra motiveret for at finde de manglende medarbejdere inden året er omme. Hold øje med de nyeste job med kort ansøgningsfrist - det kan være, at dit perfekte job gemmer sig iblandt dem.


CONTRA: Budgettet kan være brugt, så nye stillinger gemmes til januar

En del virksomheder har brugt budgettet op længe inden jul og afventer derfor det nye år, før de opretter nye stillingsopslag. Så hvis du foretrækker et godt overblik over alle tilgængelige job på forhånd, så kan det være en fordel at afvente januar, inden du går i gang med jobsøgningen. Men husk, at antallet af aktive jobsøgende (= dine konkurrenter) også stiger kraftigt efter nytår.

Contra


Spørger du om vores holdning?

Vi er (heldigvis) alle forskellige og har forskellige tilgange til jobsøgning. Der er derfor heller ikke noget endegyldigt svar på, om julejobsøgning er godt eller skidt. 

Men spørger du om vores holdning? Så får du et klart svar... Fordelene ved jobsøgning i juleferien overstiger langt ulemperne. Så sæt endelig gang i jobsøgningen hurtigst muligt - jo før, jo bedre.

Rigtig glædelig julejobsøgning!


CA a-kasse: Få gratis kurser, coaching og meget mere.

Læs også...


HR-cheferne om sociale medier og netværk
Hvordan bruges netværket eller sociale medier i jobsøgningen? HR-chefer giver et par gode råd til din jobsøgning.
Redaktionen, Move On Career
Dine digitale egenskaber i jobsøgningen
Dit kommende drømmejob kan meget vel være indenfor online-verden. Hvorfor ikke allerede nu forberede dig på de egenskaber, der er efterspurgte på markedet?
din-ecigaret.dk (Sponsorartikel)
Økonomisk zen under jobsøgning
Læs med her, hvor vi giver dig tre gode råd til at få mere ro på finanserne og ikke mindst tankerne om dem!
Mette Werlauff, Spiir (sponsorartikel)
Jobsøgning: hold hovedet koldt og hjertet varmt
Jobsøgning kan være en lang proces, men det kan også være en god og lærerig tid.
Move On
Jobsøgning på Twitter
Twitter ses ofte som en lillebror til sociale medier som Facebook og LinkedIn. Men det er et glimrende redskab i jagten på et nyt job eller karriereudvikling. Medieekspert Andreas Johannsen giver her tre gode råd til, hvordan du bruger Twitter.
Interview med medieekspert Anders Johannsen
Kompetenceafklaring i jobsøgningen
Vi taler meget om ”at kunne brande sig selv” og kunne ”sælge sig selv” på jobmarkedet og som studerende. Men du kan først ”brande dig selv”, når du har en identitet at brande, og du kan først arbejde med din synlighed, når du har noget at vise frem.
Kirsten Holm Madsen
Netværk - vejen til jobbet
Vidste du, at du skal søge viden og kontakter, ikke job, i dit netværk? Læs netværksekspert Charlotte Junges råd til, hvordan du opbygger et stærkt netværk - og hvordan du skal bruge det.
Charlotte Junge
Annoncering - opret jobopslag
HPT