Hvornår er det rette karrieretidspunkt til en MBA?

En MBA er en stor forpligtelse, og i nuet kan det måske føles som en endnu større beslutning. Selvom der teknisk set ikke er noget rigtigt eller forkert tidspunkt at tage en MBA, er der nogle nyttige overvejelser at gøre sig.

2023-10-30 14:03:00
Move On

En MBA er en stor forpligtelse, og i nuet kan det måske føles som en endnu større beslutning. Selvom der teknisk set ikke er noget rigtigt eller forkert tidspunkt at tage en MBA, er der alligevel nogle nyttige overvejelser at gøre sig.

Økonomiske nedture og et uforudsigeligt jobmarked har traditionelt været vigtige katalysatorer for overvejelser om at søge ind på en handelshøjskole som en mulighed for at genopfinde sig selv midt i de urolige tider. Historisk set har recessioner medført en betydelig stigning i efterspørgslen efter uddannelse, da beskæftigelses- og forfremmelsesmuligheder forbliver knappe.

Som spået af Forbes Magazine er det derfor naturligt med den nuværende usikkerhed omkring verdensøkonomien og krig i Europa at forvente en markant stigning i ansøgninger til optagelsescyklussen for 2024-2025 hos handelshøjskoler i hele verden.

Så uanset om du lige er begyndt på din lange karrierevej, eller om du allerede har et årtis erfaring på dit CV, så lad os tage et nærmere kig på tegnene, der peger i retning af, at det måske er tid for dig at sende din MBA-ansøgning afsted.

1. Når du føler dig akademisk klar

Du har sandsynligvis allerede afvejet, hvordan du vil balancere dine forpligtelser over for din familie, karriere og partner. Men det er lige så vigtigt at overveje, om du er klar til at forpligte dig til et program, der er lige så berigende, som det er krævende.

Du bør nøje undersøge adgangskravene, gennemsnitlige klasseprofiler og din professionelle 'personlighed' også. Selvom du måske har et par års erfaring bag dig, er det værd at overveje, hvad du faktisk har nydt (eller ikke), og hvad du er god til (eller ikke) i dit professionelle arbejdsområde.

Hvordan er du med tal? Nyder du at arbejde sammen med andre? Hvordan er dine præsentationsevner? At identificere dine styrker og svagheder sætter dig i en stærkere position til at forbedre dine forretningsfærdigheder og viden under MBA'en.

At trække på sådanne erfaringer og forbinde det til din læring er afgørende, hvis du vil maksimere din MBA, da du bringer et værdifuldt perspektiv til bordet for gruppediskussioner og klasse-samarbejde.

2. Når du har nået et plateau i din karriere

Karriereplateauer er almindelige og skyldes normalt, at du er betydeligt begrænset i din opadgående mobilitet. Efter en håndfuld forfremmelser kan det pludselig føles som om, du sidder fast uden mere plads til vækst.

Hvis målet er at nå en lederposition tidligere, kan en MBA være det rette skridt. 

3. Du ønsker at skifte karrierevej

At vurdere dine karriereambitioner er vigtigt på dette tidspunkt. Er dine karrieremål stadig de samme, som da du tog de første karriereskridt?

Men sørg for at vide, hvad MBA-programmet kan tilbyde dig. Nutidens MBA er meget anderledes end for nogle årtier siden.

4. Du vil starte din egen virksomhed

En undersøgelse fra CarringtonCrisp, støttet af EFMD, afslører, at det at starte en virksomhed er blevet en af de fem mest motiverende faktorer for at studere en MBA-grad. Med iværksætteri, IT, international forretning og finans blandt de mest populære specialiseringer inden for MBA.

At træde ud af lønmodtagerrollen og starte din egen virksomhed er som regel sværere, end det lyder, men det betyder ikke, at det ikke kan lade sig gøre.

5. Du ønsker at øge dine lønmuligheder

MBA'er resulterer som regel i en betydelig ROI (return-on-investment). Ifølge Bureau of Labor Statistics tjener personer med en kandidatgrad ca. US$12.000 dollars mere end deres kolleger med kun en bachelorgrad. Og selvom lønningerne varierer fra erhverv til erhverv, opleves nogle af de største forskelle inden for forretningssektoren.

6. Når du er i en økonomisk sund position

Økonomiske bekymringer er et af de vigtigste forbehold, når det kommer til at overveje en MBA. Kan du tage dig tid væk fra dit job for at forfølge en MBA? Eller er du tryg ved at kunne balancere arbejde og studier sammen med andre forpligtelser og ansvar?

Selv før coronavirus-pandemien var online-undervisning blevet en stadig mere populær studieform for millioner over hele verden. Og fleksible MBA-programmer giver dig fortsat mulighed for at accelerere din karriere online.

Klar til at kickstarte din MBA rejse?

Hvis du vil vide mere og møde toprankede handelshøjskoler og optagelsesansvarlige, så deltag i QS Connect's årlige efterårs MBA-event, i København - følg med her, når tilmelding starter.

Du vil have mulighed for at booke en-til-en-interviews med: Copenhagen Business School, ESADE Business School, Emlyon Business School, Hult International Business School, IE University, WHU - Otto Beisheim School of Management og mange flere!

Deltagelsen vil desuden give dig mulighed for at ansøge om en pulje eksklusive legater til en værdi af US$45.000 dollars fra QS. Arrangementet er gratis, og hvis du har mere end 3 års arbejdserfaring, er du den rette kandidat til succes! 

 

 

689 læsere
Opdateret d. 30.10.2023
Openli

Læs også...


Tag en MBA og kickstart en international karriere
En Master of Business Administration (MBA-grad) er et kraftfuldt værktøj, som giver dig mulighed for at stige i graderne og kickstarte en international karriere. På et hårdt og konkurrencepræget jobmarked kan det føles som en umulig opgave at skille sig ud - det kan du med en MBA.
QS (Sponsorartikel)
Guide: Bliv klar på dine kompetencer
Kirsten Holm Madsen, karriererådgiver ved MA a-kasse, har hjulpet KarriereVejviseren med en række råd til dig, der gerne vil have helt styr på, hvad du kan tilbyde arbejdsmarkedet.
Kirsten Holm Madsen
Annoncering - opret jobopslag
HPT