Disse 10 bløde kompetencer styrker dit CV

Se de 10 bløde kompetencer, der er mest eftertragtede hos arbejdsgiverne, og som kan gøre en afgørende forskel på dit CV

2023-11-29 15:19:00
Move On

Når man kæmper for en plads ved jobsamtalebordet, er det afgørende at fremhæve de rigtige kvaliteter på sit CV. Det er jo trods alt det første indtryk, som potentiale arbejdsgivere får af dig og er dermed et af de mest betydningsfulde værktøjer i jagten på dit drømmejob.

At kunne præsentere de bløde færdigheder korrekt på CV'et kan derfor give dig den afgørende fordel i forhold til de andre ansøgere. I denne artikel pejler vi os ind på de ti personlige egenskaber og kompetencer, der er oftest efterspurgt af virksomheder og som vil kunne sætte din profil i ekstra godt lys.


1: Lederevner

At besidde gode lederevner er altid eftertragtet og kan fungere som et afgørende skridt på karrierevejen. Lederskab er mere end tal og værdier; det kræver en forklaring. Har du tidligere fungeret som teamleder, gruppeleder i fritidsaktiviteter eller haft lignende ansvar? Du bør fremhæve sådanne ledererfaringer for at styrke din profil.

2: Samarbejdsevner

Evnen til at arbejde effektivt i teams kræver tålmodighed, følelsesmæssig intelligens og erfaring med gruppearbejde. Ofte er stærke samarbejdsevner også en naturlig følge af gode lederegenskaber.

3: Evne til at kommunikere

Kommunikationsevner er afgørende for mange stillinger, og det er vigtigt at demonstrere evnen til at formidle information på en tilgængelig måde. Præcisering af dine færdigheder, såsom at formidle til både teknisk og ikke-teknisk personale, kan gøre din profil mere målrettet.

4: Evne til at arbejde under pres

At kunne præstere under pres er uvurderligt i enhver profession. Virksomheder søger medarbejdere, der kan tackle arbejdsmængden under alle omstændigheder og yde ekstra i travle perioder.

5: Evne til at overholde deadlines

Pålidelighed og evnen til at overholde deadlines er afgørende, især i arbejdsmiljøer med mange projekter og stramme tidsrammer.

6: Evne til at lære hurtigt

Livslang læring er nødvendig i en verden med konstant udvikling. At fremhæve din evne til hurtigt at tilegne dig ny viden viser din vilje til at følge med i udviklingen.

7: Evne til at tilpasse sig

Tilpasningsevne kombineret med evnen til hurtigt at lære er en værdifuld egenskab. Fleksibilitet og evnen til at arbejde harmonisk med andre kan også nævnes.

 8: Sans for detaljer

At være detaljeorienteret er som regel en fordel og kan virke knap så negativt som t være perfektionist. Det er afgørende at finde den rette balance og kun nævne denne kompetence, når den er relevant.

9: Evne til at arbejde struktureret

Evnen til at organisere arbejde og holde styr på projektets vigtige elementer er værdsat i de fleste stillinger.

10: Kreativitet

Selvom kreativitet ikke altid kan tillæres, bør det nævnes, hvis det er en del af din identitet. Dette er især relevant for kreative job, men kan også vise din evne til at bidrage innovativt til enhver arbejdsplads.


Husk balancen!

At besidde de rette kompetencer kan være afgørende i en jobsøgningsproces. Det er dog stadig vigtigt at være afbalanceret i udvælgelsen af kompetencer og kun nævne dem, der er relevante for det specifikke job. Prøv også gerne at understøtte dine påståede færdigheder med konkrete eksempler fra det virkelige liv - og vis over for arbejdsgiveren, at det ikke bare er lånte fjer, som du pynter dig med!

791 læsere
Opdateret d. 29.11.2023
Openli

Læs også...


Måske kan du få dit kursus betalt
Som ledig kan du deltage i kompetencegivende kurser, samtidig med at du søger job. Og måske kan du endda få dit kursus betalt af a-kassen eller jobcenteret. Dine muligheder afhænger bl.a. af din uddannelsesbaggrund, din ledighedsperiode og om du modtager dagpenge eller kontanthjælp.
Move On Career
HR-cheferne om CV
HR-cheferne giver deres bedste råd til din CV-skrivning, så det supplerer din ansøgning og du får mest muligt ud af jobsøgningen.
Move On Career
Uopfordret ansøgning
Beskriv dit tilbud og din motivation meget konkret - og vær opmærksom på timingen, når du søger uopfordret!
Move On Career
CV-eksempel
Dit CV er et af de mest essentielle værktøjer i din jobsøgning. Få tips til at få udarbejdet dit eget.
Move On Career
Opfordret ansøgning
Du har fundet et stillingsopslag, som du bare MÅ søge, og nu gælder det om at pudse tastaturet af og få skrevet en god opfordret ansøgning. Her får du vores guide til, hvad der bør være i din ansøgning – og ikke mindst, hvordan du kommer til at fremstå som den uundværlige medarbejder.
Move On Career
Det rigtige kursus kan være vejen ud af ledighed
Er du ledig? Og er der langt mellem jobsamtalerne? Så kan et kompetencegivende kursus parallelt med jobsøgningen være vejen ud af din ledighed. Måske kan du endda få kurset betalt af jobcenteret eller din a-kasse!
Move On Career
Gør ansøgningen troværdig
Jobansøgningen er en kommende arbejdsgivers første indtryk af dig. Sørg derfor for, at indtrykket er troværdigt.
Move On
Guide: Bliv klar på dine kompetencer
Kirsten Holm Madsen, karriererådgiver ved MA a-kasse, har hjulpet KarriereVejviseren med en række råd til dig, der gerne vil have helt styr på, hvad du kan tilbyde arbejdsmarkedet.
Kirsten Holm Madsen
HR-cheferne: 7 fejl du skal undgå i dit CV
Erfarne HR-medarbejdere læser hundredevis af CV’er igennem hver måned. Desværre støder de ofte på de samme ærgerlige fejl. Det er ofte store fejl, som får dig til at virke useriøs eller sjusket – heldigvis er de fleste af dem lette at løse.
Move On Career
Sådan skriver du et godt CV
Curriculum Vitae betyder livsløbebane, og formålet med det er at præsentere alle dine erfaringer kort og præcist - en oversigt over dine erhvervserfaringer, din uddannelse, dine studiejob, dine sprog- og it-kundskaber, personlige interesser osv.
Redaktionen, Move On Career
Annoncering - opret jobopslag
HPT