1. Afklar dine kompetencer!
2. Find frem til virksomhederne
Benyt en erhvervsdatabase som fx Experian, som du ofte kan få adgang til gennem din a-kasse eller biblioteket. Et andet godt trick er Børsen, hvor man kan finde meget info om, hvor de forskellige virksomheder er på vej hen.
3. Research grundigt
Tag den journalistiske kasket på, og undersøg: hvor er virksomheden henne, hvad er det for en type virksomhed? Hvad har de brug for, og hvad kunne de få brug for?
4. Hvad kan du tilbyde dem?
Det handler om at lave sit eget jobopslag og lave en forretningsplan til dem, frem for en ansøgning. Du skal finde en udfordring i deres virksomhed, hvor du kan byde ind med en løsning, for eksempel i forhold til deres forretningsudvikling eller strategi. Du skal tænke tankerne videre for dem og fremlægge en løsning.
5. Vær åben overfor forskelligartede opgaver og vær klar til at kunne forklare, hvad en akademiker kan
Hvis der ikke er andre akademikere i virksomheden, som det tit er tilfældet i de små virksomheder, kan fordommene være, at kunderne er løbet, inden akademikeren er færdig med at reflektere. Vær målrettet og systematisk mens du stadig medbringer dine akademiske kompetencer: At du er metodisk og i stand til at perspektivere og reflektere.
Sådan søger du job i små og mellemstore virksomheder
Kilde:
KarriereVejviser.
Susanne Bruhn, karriererådgiver i CA a-kasse
59.380 læsere
Opdateret d. 24.02.2021
Læs også...
Guide: Fagforening - fact for fact
Hvad er en fagforening, hvilken skal du vælge, og hvordan kan du bruge den? Få svarene her!
Job i udlandet? Få styr på din flytning!
Se hvilke 5 punkter du skal have styr på i forbindelse med din flytning.
Når du vil søge job i udlandet
Som højtuddannet er der stor frihed til at søge arbejde i det meste af verden. Men vil du undgå bøvl med at søge visum og sætte dig ind i komplicerede skatteregler, kan løsningen være at søge inden for Norden eller EU.
Arbejdsmarkedet for dimittender
Det går bedre og bedre for dansk økonomi. Ifølge statistikkerne er den overordnede beskæftigelse stigende, og medierne har det seneste år lagt vægt på Danmark som det land i Europa, med det største fald i ungdomsledigheden. Men hvordan ser det ud for dimittenderne, og hvad kan du gøre for at forbedre din placering til jobmarkedet?
Hvordan vælger virksomheder kandidater?
Konsulenthuset Hartmanns giver her råd til, hvad der betyder noget, når du skal præsentere dig selv – skriftligt eller mundtligt – efter gennemført videregående uddannelse.
Guide: A-kassens ABC
Hvad er en a-kasse, hvad kan den tilbyde og hvordan får du dagpenge? Find svarene her!
Udkanten byder på mere, end du tror
Som nyuddannet skal du ikke nødvendigvis finde drømmejobbet i studiebyen, hvor konkurrencen om stillingerne er høj. Der kan være store gevinster at hente i især yderkommunerne, og de seneste år har staten flyttet 4000 arbejdspladser ud af Hovedstaden, hvilket kun gør det mere aktuelt.