Ask Illum Jessen: Nyuddannet og konsulent

En unik værktøjskasse inden for analyse og forandringstænkning. Men også en hverdag med stort arbejdspres og hårde stunder, når man er med til at nedlægge stillinger. Læs om Ask Jessens erfaringer som konsulent

2019-08-15 11:58:00
Move On

Hvilke fordele har det givet dig at starte din karriere med konsulentjobbet?

Jeg har oplevet, at jeg som nyuddannet har nogle kompetencer, som industrien efterspørger. Jeg er blevet introduceret til mange forskellige brancher på kort tid, og mine opgaver har givet mig stærk erfaring inden for både analyse og præsentationsteknik, som jeg vil kunne bruge i enhver fremtidig ansættelse.

Jeg arbejder i et lille hus med kun fire ansatte, og jeg ønskede netop at få det store ansvar og de spændende opgaver allerede fra min første dag på jobbet. Og det lykkedes.

Hvilke udfordringer har du mødt?

Min rolle er ofte at gå ind i en virksomhed på et strategisk niveau, interviewe relevante stakeholders og på den baggrund udarbejde et sæt af hypoteser for virksomhedens strategi. Det er en stor udfordring ikke efterfølgende at få lov til at se projektet blive fulgt til dørs.

En gang imellem kan jeg savne f.eks. at se resultatet af målsætninger, man har været med til at opstille. Og det betyder også, at jeg på et eller andet tidspunkt i fremtiden godt kan se mig selv fortsætte i en fast stilling i industrien.

Hvad skal man være dygtig til som konsulent?

Man skal være knalddygtig til at regne, for ellers når man ikke langt. Men man skal også have stærke sociale evner. Når man besøger en virksomhed, er de ansatte oftest tilbageholdende ved tanken om, at en udefra skal påvirke deres arbejdsgange.

Derfor skal man vække deres tillid, men samtidigt holde en distance. For man kan risikere, at ens nytænkning af virksomheden indebærer, at nogle mister deres stillinger. Det er hårdt. Men jeg er nødt til at være professionel og tænke, at min rolle er at sørge for, at virksomheden klarer sig så godt som muligt.

Mød Ask Illum Jessen

Ask Illum Jessen

  • MSc i Applied Economics and Finance, CBS, 2012
  • Strategikonsulent hos Core & Company: 2012-2014
  • Chief of Strategy, FK Distribution A/S: 2015-2016
142.061 readers
Updated on 15.08.2019

Read also...


Kurs mod stjernerne
I 2015 blev den første dansker, Andreas Mogensen, opsendt i rummet. Han tog på en 10-dages mission til Den Internationale Rumstation, ISS. Turen derop er i sig selv ikke så lang, men drømmen om at blive astronaut tog form helt tilbage i femte klasse. Turen har også haft afstikkere, men uden dem ville han sikkert ikke være kommet af sted.
Move On Career
Mega drive
Når Anne Mette Svane fortæller om sit job som chefredaktør, er der ild i hendes øjne. Hun har et drive, der får én til at stoppe op og spørge sig selv, om man brænder nok for det, man laver.
Move On Career
Passioneret snusfornuft
Passionen for programmering har ført Michael Seifert fra at være spiludvikler til CEO i Sitecore, som er den største danske softwaresucces i det seneste årti.
Move On Career
Tag springet og opnå det, du brænder for
Salma Jabbar har fulgt sit hjerte – både, når hun har slået til og sagt op gennem en foreløbigt sprudlende, international karriere.
Move On Career
At finde sit sande jeg
Anders Matthesen aka. ”Anden” er en af Danmarks mest succesfulde komikere. Efter mange år i branchen med udfordringer, udvikling og selvransagelse er det tid til at gøre status.
Move On Career
Find dit eget blue ocean
"Hvis det føles forkert at smække døren, så er det, fordi du ikke er på rette spor." Hummel-ejer, Christian Stadil fortæller om sin karriere, der startede med jura, men nu handler om internationalt anerkendt modetøj.
Move On Career
For gammel til at være ung?
Thomas Madvig er en af landets mest feterede dj’s, der også har haft en karriere som musikvært på bl.a. The Voice og MTV. Han nærmer sig de 50 år, men er ikke af den grund tættere på at forlade nattelivet, musikken og festerne.
Helene Kondrup Jensen
Jeg vil gerne røre verden
Stifteren af Joe & The Juice Kaspar Basses ambitioner fejler bestemt ikke noget. Faktisk sætter han overliggeren så højt som overhovedet muligt: hans forretning skal være den største og bedste inden for sit felt på verdensplan. På størrelse med Starbucks. Alligevel er han bange for ikke at nå sit mål.
Move On Career
Dyrk de gode arbejdsvaner
Overgangen fra studieliv til arbejdsliv kan for nogle føles som en stor omvæltning. Men samtidig har du som ny på jobmarkedet mulighed for at få de gode arbejdsvaner med fra start. Specialist i effektive arbejdsvaner, Line Ullmann, giver her gode råd, så du kan komme godt i gang.
Redaktionen, Move On Career
Selv en vinder kan tvivle
EM-guld, VM-guld, OL-guld. Han har vundet det meste som træner for håndboldlandsholdene. Alligevel kan han stadig komme til at tvivle på sine evner. Mød manden, som skabte medaljeregn i dansk håndbold og egentlig fik jobbet ved et tilfælde.
Move On Career
Create job ad
HPT