Manager i Netcompany

Der er fokus på den faglige udvikling og muligheden for at prøve sine evner af. Derfor valgte Rasmus Hagemann Netcompany, hvor han efter tre år stadig bliver udfordret af de komplekse IT-projekter,

Rasmus Hagemann
Manager

Da Rasmus Hagemann blev færdig som softwareudvikler fra IT-Universitetet i 2012, vidste han, at han ville arbejde for Netcompany. Han havde været med på en del karrieremesser under sin uddannelse, og han gik altid over til Netcompany for at tale med deres repræsentanter.

”Jeg vidste, at de er unge og dynamiske og giver dig meget ansvar,” forklarer Rasmus, der tre år senere er Manager i Netcompany.

Han blev ansat kort tid efter han færdiggjorde sin uddannelse og begyndte som alle andre nyansatte udviklere som en af de konsulenter, der programmerer Netcompanys kunders IT-systemer. Rasmus blev tilknyttet fagforeninger og a-kasser og de systemer, som det område kræver. Som han havde fornemmet på karrieremesserne fik han hurtigt mulighed for at løse sine opgaver selvstændigt og tale med kunden direkte.

Kundekontakt gav en ny retning

Fagforeninger og a-kassers systemer kan være ganske udfordrende. Ikke alene skal en fagforening med tilhørende a-kasse have et samlet system, som giver både medlemmer og sagsbehandlere de informationer, de skal bruge, men det skal også være fleksibelt, fordi a-kasserne med jævne mellemrum bliver underlagt ny lovgivning, som systemet skal afspejle. Samtidig må fagforeningens sagsbehandlere ikke kunne få adgang til a-kassens side af systemet, så selvom det er det samme system, skal skodderne være vandtætte mellem de to sider.

Derfor er kundekontakten vigtig, så udviklerne ved, præcis hvad der kræves af dem. Rasmus fik efter kort tid på sit første projekt ansvar for mere af kundekontakten, så han ikke kun programmerede, men også talte med kunden om muligheder og behov - og det passede ham rigtig godt.

Egentlig havde Rasmus altid troet, at han ville arbejde som softwarearkitekt, men efter et stykke tid med kundekontakt og projektansvar fik han lyst til at gå i en anden retning.

”Når en medarbejder skal vælge karriereveje i Netcompany, har vedkommende, i dialog med den personlige mentor og projektleder, mulighed for at præge den retning de ønsker at gå: Vil de følge Consultant-vejen, hvor de får projektansvar, Architect-sporet, hvor de bliver softwarearkitekt, eller Specialistsporet, hvor de specialiserer sig inden for kodning?”

Efter halvandet års programmering og gryende kunde- kontakt i Netcompany blev Rasmus forfremmet, og han blev udnævnt til Senior Consultant og sidenhen Manager. Dermed valgte Rasmus konsulentsporet frem for arkitektsporet.

Udviklingen er i fokus

I dag leder Rasmus et team af udviklere, som han sammen sidder med ude hos kunderne, indtil projektet er overleveret. Det er Rasmus, der tager snakken med kunderne om, hvad kunden egentlig har behov for, og hvordan Netcompany kan lave et system, der afspejler de behov.

Efterfølgende er det også Rasmus, der fortæller udviklerne, hvad systemet skal kunne. Han har ikke ansvar for personaleledelsen af udviklerne, men det er ham, der udstikker deres opgaver og følger op på, om de når deadline.

Det er ikke noget, han lærte på studiet. Det er et resultat af erfaring og Netcompanys fokus på medarbejdernes faglige udvikling. Alle får fra start en mentor, som de kan tale med om, hvordan det går, og hvordan de kan forbedre sig. Samtidig bliver de koblet på et kursusforløb, som ligger helt fast og afspejler den retning, de har valgt at gå i firmaet.

Som nyansat udvikler gennemgik Rasmus kurser i Netcompanys arbejdsmetoder, mens han som Senior Consultant og Manager med projektansvar blandt andet løbende har kurser i at lede et team i kommunikation og i konflikthåndtering.

 Rasmus Hagemann

Gode sociale bånd

Til hverdag sidder Rasmus og hans team hos kunden, og han er derfor ikke særligt ofte på Netcompanys kontor. Sit første år talte han sig frem til, at han havde været hos Netcompany tre gange for at arbejde.

Af samme årsag sørger Netcompany for at fostre et godt socialt miljø, så medarbejderne ser hinanden. Blandt andet er der ofte fredagsbar rundt omkring i København, og der er julefrokoster og firmafester og op til flere personale- og sportsklubber at vælge imellem.

Der er også altid en dygtig kollega, som Rasmus kan kontakte, hvis han vil have input til en opgave. Derfor er Netcompany aldrig langt væk, selvom hverdagen foregår et andet sted.

Bio

Rasmus er uddannet som cand.it. på IT-Universitetet i København i 2012.

Jobtype
Arbejdsområder
Uddannelse

cand.it. udvikler it-manager


Netcompany A/S

Grønningen 17, 1270 København K

Netcompany leverer forretningskritiske it-løsninger og rådgivning, der hjælper vores kunder med at opnå markante forretningsfordele i en digitaliseret verden. Samtidig hjælper vi vores kunder med at forvalte og drifte it-løsninger både hjemme og i skyen.

Vi accepterer uopfordrede jobansøgninger: Søg via vores websider
Vi ansætter jævnligt praktikanter

Mere info om virksomheden

Virksomhedsprofil Talentefterspørgsel Alle aktuelle job