Sådan øger du dine chancer for at få drømmejobbet

Livet handler ikke kun om at arbejde og tjene penge, men det er ikke desto mindre vigtigt, at man har noget at stå op til. Derfor bør du gå målrettet efter dit drømmejob.

2023-02-06 11:23:00
Move On

Livet handler ikke kun om at arbejde og tjene penge, men det er ikke desto mindre vigtigt, at man har noget at stå op til. Derfor bør du gå målrettet efter dit drømmejob, uanset om du drømmer om at blive advokat, pædagog, journalist, grafisk designer eller noget helt femte. Man kan komme langt i denne verden ved at tro på sig selv og aldrig give op. 

Vejen til drømmejobbet kan være lang og hård, idet der typisk er rift om de gode jobs. Du har heldigvis rig mulighed for at øge dine chancer for at få fingrene i dit drømmejob. Læs meget mere om det i artiklen, hvor du får en masse tips og tricks til ansøgningsskrivningen, jobsamtalen m.v.

Indled din jobsøgning

Du kan ikke forvente, at drømmejobbet bare kommer til dig uden en indsats fra din side.

Ergo er du nødt til at opsøge det, hvis du ikke skal opgive din store drøm. Jo mere opsøgende du er, desto større chance er der for, at du falder over en jobstilling, som er lige dig. Der findes i den anledning flere forskellige søgemuligheder. I vores digitale verden er det oplagt at bruge internettet til at søge efter ledige jobs - jobbank.dk er det oplagte sted at starte.

Der findes efterhånden rigtig mange forskellige søgemuligheder. Det er via jobbank.dk ikke kun muligt at søge efter jobtitel, virksomhed og nøgleord, men også branche, geografi, opslagstype og meget mere. Jo mere specifik du er i din søgen, desto mere relevante jobmuligheder vil du blive præsenteret for.

Skriv personlige og unikke jobansøgninger

Du har søgt og søgt og er nu langt om længe faldet over en interessant jobstilling. Det er først nu, at du for alvor bliver sat på prøve. Du skal nemlig overbevise en skarp arbejdsgiver om, at netop du skal have det udbudte job. Husk at du i den anledning er i konkurrence med rigtig mange andre kvalificerede jobsøgende.

En god jobansøgning skal være både personlig og unik. Det dur ikke, at du bruger den samme skabelon som alle andre, medmindre du kun skriver og udsender jobansøgninger for at tilfredsstille din a-kasse.

Det er alfa og omega, at du får fremhævet alle dine personlige og faglige kvaliteter uden at komme til at lyde arrogant e.l. Hvorfor er du kvalificeret til det givne job? Har du en fagrelevant uddannelse, en lang karriere i branchen eller noget helt tredje? Husk at erfaring ofte vægtes højere end uddannelse. Elekcig.com vægter for eksempel erfaring og viden højt når det kommer til at finde nye medarbejdere.

Den helt store kunst er at få din personlighed og faglige baggrund til at brænde igennem.

Skil dig af med dine dårlige vaner

En eller flere dårlige vaner kan potentielt set komme til at betyde, at du ikke får det ønskede job. Det er jo ikke sikkert, at arbejdsgiveren synes om, at du ryger, bruger sociale medier i arbejdstiden eller har en helt tredje dårlig vane. Derfor bør du gøre en indsats for at kvitte dine dårlige vaner.

Rygning er en af de dårlige vaner, som rigtig mange arbejdsgivere stiller skarpt på. Flere undersøgelser har nemlig vist, at rygere har betydeligt flere sygedage end ikke-rygere. Det ved din – måske - kommende arbejdsgiver helt sikkert godt. Er du bange for at blive valgt fra pga. din dårlige vane i form af tobaksrygning? Så drop den skadelige tobakscigaret en gang for alle. Det vil i hvert fald ikke skade dine jobmuligheder. Du kan endvidere glæde dig over, at rygestoppet gavner både dit helbred og din økonomi.

Vær velforberedt til jobsamtalen

Er du så heldig at blive kaldt til jobsamtale, så skal du selvfølgelig ikke spilde din fantastiske mulighed for at få dit drømmejob. Fra dét øjeblik du bliver kaldt til jobsamtale, bør du begynde at forberede dig. Det er i den forbindelse en god idé at tænke det hele igennem. Hvad skal du have på? Hvad vil du sige? Hvad vil du ikke sige? Hvem skal du tale med? Hvem er virksomheden?

Man kan ganske enkelt ikke være for godt forberedt til en jobsamtale. Optimalt set skal du vide alt om den virksomhed og den arbejdsgiver, som du skal besøge. Research er nøgleordet. Brug internettet og dit netværk. Du vil nok blive overrasket over, hvor meget info man kan finde om en virksomhed.

23.430 læsere
Opdateret d. 06.02.2023

Læs også...


Giv de gode arbejdsvaner et puf
Udnyt nudging og gør de gode vaner til de oplagte i dit arbejde og din jobsøgning
Tomas K. K. Ellendersen
Drop overansvarligheden og find lysten
Fængende opgaver, masser af udfordringer og fart over feltet. Er det opskriften på arbejdsglæde - eller en advarsel om helbredsfarlig stress? Det kan være begge dele. OG pas på! Har du tendens til at være overansvarlig, kan du blive en af dem, der bliver ramt af de store udfordringers slagside.
Lise Keller
Kompetenceafklaring i jobsøgningen
Vi taler meget om ”at kunne brande sig selv” og kunne ”sælge sig selv” på jobmarkedet og som studerende. Men du kan først ”brande dig selv”, når du har en identitet at brande, og du kan først arbejde med din synlighed, når du har noget at vise frem.
Kirsten Holm Madsen
Dyrk de gode arbejdsvaner
Overgangen fra studieliv til arbejdsliv kan for nogle føles som en stor omvæltning. Men samtidig har du som ny på jobmarkedet mulighed for at få de gode arbejdsvaner med fra start. Specialist i effektive arbejdsvaner, Line Ullmann, giver her gode råd, så du kan komme godt i gang.
Redaktionen, Move On Career
Drømmejob inden for finans
Den finansielle sektor rummer en verden af spændende jobmuligheder. Få et overblik over dem her.
Jakob Møldal, Ekonomi.dk (sponsorartikel)
Annoncering - opret jobopslag
HPT