Slut din ansøgning af med saft og kraft

Det første indtryk tæller. For mig tæller det sidste indtryk også. Læs her om to skabeloner for hvordan du afslutter din ansøgning

2019-06-07 10:20:00
Move On

Når jeg læser ansøgninger, har jeg alt for ofte set vage og underdanige afslutninger. Ansøgeren har lige brugt en hel side på at fortælle, hvor fantastisk han eller hun er, og så sluttes der af med: “Håber at høre fra jer” eller “Det vil glæde mig at kunne udbyde min ansøgning til en eventuel samtale”.

Hvorfor så ydmyg og undskyld-jeg-er-her? Hvis du søger et job, så er det fordi du vil have det. Så er det fordi, du er den rette til jobbet. Giv den lidt mere svung, og udstrål selvtillid.

“Glæder mig til at fortælle mere til selve samtalen” har mere rygrad. Eller “Jeg ser frem til en samtale, hvor jeg kan uddybe min ansøgning”.

Eller hvad med slet ikke at bruge tid og ord på at afslutte med noget, der egentlig giver sig selv: Nemlig at du gerne vil have jobbet. Det ligger jo ligesom i selve grundideen med en ansøgning.

Slut sidste afsnit af med hvad du forventer af jobbet, Og hvad virksomheden får ud af at ansætte dig. Opsummer kerne i hvorfor du søger. På den måde kan du næsten ikke undgå at udstråle det drive, der har fået dig til at søge jobbet.

Herunder er der to eksempler, som bygger på nogle simple skabeloner. Stjæl dem, og indsæt dine egne nøgleord.

 

Eksempel 1

“Jeg søger jobbet hos jer, fordi jeg er tiltrukket af at arbejde blandt kolleger, jeg kan lære noget af og udvikle mig med – og jeres position på marketingsområdet garanterer det. Omvendt kan jeg bidrage positivt til forretningen, og er spændt på at se, hvilke resultater jeg kan hive i land sammen med ledere og medarbejdere hos jer – både på det personlige og det forretningsmæssige plan”.

 

Eksempel 2

“Jeg har i et stykke tid luret på et brancheskift og vil gerne ind i en verden, hvor succes (og overlevelse) måles i et salg, en markedsandel og en bundlinje. Jeres forretningsmål tænder mig ganske enkelt. Det samme gør det at forandre og forbedre, og det oplever jeg at der rig mulighed for i jobbet. Jeres udbytte ligger i matchet mellem jeres udfordringer og mine kompetencer og erfaringer”.

 

Skabelon 1

“Jeg søger jobbet hos jer, fordi […noget om hvad der tiltrækker dig til virksomheden]. Omvendt kan jeg bidrage positivt til […noget om hvad du kan og som virksomheden efterspørger i jobopslaget]”.

 

Skabelon 2

“Jeg har i et stykke tid luret på […noget om hvad der tiltrækker dig til virksomheden]. Jeres […] tænder mig ganske enkelt. Det samme gør […], og det oplever jeg at der rig mulighed for i jobbet. Jeres udbytte ligger i […noget om hvad du kan og som virksomheden efterspørger i jobopslaget]”.

 


Kristian Jensen, detgodejob.dk

Kristian Jensen har i mange år arbejdet som rekrutteringsansvarlig og karriererådgiver. Han har desuden undervist i jobsøgning og hjælper både unge og erfarne videre i deres arbejdsliv. Følg Kristian her:


Artiklen blev oprindeligt bragt på http://detgodejob.dk/slut-din-ansoegning-af-med-saft-og-kraft/

27.342 læsere
Opdateret d. 07.06.2019

Læs også...


Opfordret ansøgning
Du har fundet et stillingsopslag, som du bare MÅ søge, og nu gælder det om at pudse tastaturet af og få skrevet en god opfordret ansøgning. Her får du vores guide til, hvad der bør være i din ansøgning – og ikke mindst, hvordan du kommer til at fremstå som den uundværlige medarbejder.
Move On Career
HR-cheferne om CV
HR-cheferne giver deres bedste råd til din CV-skrivning, så det supplerer din ansøgning og du får mest muligt ud af jobsøgningen.
Move On Career
HR-cheferne om opfordret ansøgning
Hvad skal en god ansøgning indeholde og hvilke fejl bør man holde ekstra øje med? HR-chefer fra nogle af Danmarks største virksomheder giver et bud.
Redaktionen, Move On Career
HR-cheferne om uopfordret ansøgning
Hvad er vigtigt at huske, når man skriver en uopfordret ansøgning? HR-chefer fra nogle af landets største virksomheder giver et bud!
Redaktionen, Move On Career
Jobansøgningen: hvad skal den gøre for dig?
Når du skriver en jobansøgning på baggrund af et jobopslag, er det fordi, du gerne vil have jobbet. Men hvad er egentlig det præcise formål med en ansøgning – hvordan skal den bringe dig nærmere en ansættelse? Vi har spurgt brandingekspert Ricki Nielsen og karriererådgiver Paula Taina-Nielsen.
Move On Career
Uopfordret ansøgning
Beskriv dit tilbud og din motivation meget konkret - og vær opmærksom på timingen, når du søger uopfordret!
Move On Career
Sådan skriver du et godt CV
Curriculum Vitae betyder livsløbebane, og formålet med det er at præsentere alle dine erfaringer kort og præcist - en oversigt over dine erhvervserfaringer, din uddannelse, dine studiejob, dine sprog- og it-kundskaber, personlige interesser osv.
Redaktionen, Move On Career
Annoncering - opret jobopslag
HPT