Brug dine kolleger til at definere dine styrker

Hvad er dine stærkeste sider? Nogle kender deres værd, andre er mere tvivlende. En nem og hurtig metode til at få input til hvad du kan (og hvad du kan blive bedre til) er ganske simpelt at spørge dine kolleger.

2019-10-04 16:14:00
Move On

Meget af dit arbejde sker i samarbejde med andre, så de kender dine styrker og svagheder – set fra deres stol. De kan altså give dig nogle input, der ikke er farvet af dit billede af dig selv.

Bare spørg

Så næste gang du har gang i en god samtale med en kollega, som du har løst nogle opgaver sammen med, så spørg lige ud: “Hvilke ord vil du egentlig bruge til at beskrive mig i forhold til det arbejde vi har lavet sammen?”.

Få personen til at uddybe sine svar og hold dig ikke kun til det faglige. Spørg ind til samarbejdsevner, dine karaktertræk, lederevner eller hvad du nu gerne vil vide. Og bed om eksempler. Eksemplerne kan ofte ryge direkte ind i din næste ansøgning, når du skal fortælle om dine egne fortræffeligheder.

Lav en indledning, så det ikke kommer fuldstændig ud af det blå. Det kan være “Jeg går og overvejer at finde nogle nye opgaver eller et nyt job, og kunne godt tænke mig at få nogle input fra dig”. Eller stik blot en lille hvis løgn, hvis du gerne vil holde dine motiver skjult “Jeg skal snart til udviklingssamtale med min chef og jeg leder efter lidt inspiration til hvad vi skal fokusere på”.

Spred nettet ud

Begræns dig ikke kun til dine nuværende kolleger. Kontakt nogle af dine tidligere kolleger, og spørg også dem. Da du ikke længere arbejder sammen med dem, får du to fordele. For det første kan de tale mere lige ud af posen, da de ikke længere skal tage hensyn til jeres samarbejde. For det andet er tiden gået og kun dine mest fremtrædende karaktertræk står tilbage.

Du kan også spørge din chef, men vær opmærksom på at hvis du ikke har et fortroligt forhold til din chef, kan det være at du ikke får hele sandheden. Han eller hun er ofte mest interesseret i din arbejdskraft i forhold til nogle specifikke opgaver, og vil helst ikke tale dig ud af afdelingen eller risikere at fremhæve de forkerte ting og tænde dig af. Fra tid til anden rammer man en chef man kan være ærlig og fortrolig med, men hvis du ikke er så heldig lige nu, så gå efter kollegernes input.


Kristian Jensen, detgodejob.dk

Kristian Jensen har i mange år arbejdet som rekrutteringsansvarlig og karriererådgiver. Han har desuden undervist i jobsøgning og hjælper både unge og erfarne videre i deres arbejdsliv. Følg Kristian her:


Artiklen blev oprindeligt bragt på http://detgodejob.dk/brug-dine-kolleger-til-at-definere-dine-styrker/

23.740 læsere
Opdateret d. 04.10.2019

Læs også...


Elevatortalen
Elevatortalen har fået sit navn efter, at den skal kunne leveres på den tid, det tager at køre en tur i en elevator – dvs. 30-60 sekunder. Det er den præcise og relevante præsentation af dig selv - og de kræfter du bruger på at forberede den, er godt givet ud.
Move On Career
Hvornår skal man ringe på jobopslaget?
Ringer du på et jobopslag? Hvornår forstyrrer du mindst? Hvornår får du en chef i røret, som gider tale? Kan du ringe uden for arbejdstid?
Kristian Jensen, DetGodeJob.dk
Sådan ringer du på et jobopslag
Alt for få ringer til kontaktpersonen i jobopslaget, når de skal søge et job. Det er heldigt, for dermed kan du hurtigt og nemt få en fordel i forhold til alle de andre, der også søger jobbet. Det eneste du skal gøre er at ringe.
Kristian Jensen, DetGodeJob.dk
Invitér dig selv på kaffemøde hos en fremmed
Kaffemøder er en nem og effektiv adgang til viden, jobmuligheder, nye relationer og meget andet godt. Derfor er kaffemøder et stærkt værktøj i din jobsøgning eller karriereudvikling.
Kristian Jensen, DetGodeJob.dk
Guide: Bliv klar på dine kompetencer
Kirsten Holm Madsen, karriererådgiver ved MA a-kasse, har hjulpet KarriereVejviseren med en række råd til dig, der gerne vil have helt styr på, hvad du kan tilbyde arbejdsmarkedet.
Kirsten Holm Madsen
LinkedIn – dansk eller engelsk?
Hvilket sprog skal din LinkedIn-profil være på? Svaret er ligetil, men alligevel er det et spørgsmål jeg får løbende.
Kristian Jensen, DetGodeJob.dk
Slut din ansøgning af med saft og kraft
Det første indtryk tæller. For mig tæller det sidste indtryk også. Læs her om to skabeloner for hvordan du afslutter din ansøgning
Kristian Jensen, DetGodeJob.dk
Annoncering - opret jobopslag
HPT