Det der driver mig, er at skabe organisationens fremtid. Jeg har bred ledelsesmæssig erfaring både på strategisk og operationelt niveau, med en stærk track-record i at udvikle og implementere forretningsudvikling og -forbedringer samt forandringsledelse i komplekse omgivelser og med fokus på strategisk kompetenceudvikling

Opdateret 30. marts 2023
Min uddannelse
2012 - 2014

Master, Public Governance (MPG)

Copenhagen Business School - CBS

Uddannelsesområde: Organisation & Ledelse
Periode: august 2012 - januar 2014
10
2006 - 2007

HD (O)

Aalborg Universitet

Uddannelsesområde: Organisation & Ledelse
Periode: august 2006 - juni 2007
1980 - 1987

Cand.oecon.

Aalborg Universitet

Uddannelsesområde: Samfundsvidenskab
Periode: august 1980 - august 1987
Min erhvervserfaring
2009 - 2018

Budgetchef

Forsvarsakademiet

Ansvarlig for varetagelse af alle økonomifaglige opgaver inden for FES’s virksomhedsområde samt den strategiske og operative udvikling af organisationens ressourcestyring. Desuden medvirker jeg i kraft af min faglighed i den strategiske udvikling af hele forsvarets økonomistyring. Forsvarsministeriets Bygnings- og Etablissementsstyrelse har et budget mellem 2 og 2,5 mia. kr. Styrelsen har siden sin start gennem omfattende udliciteringer af centrale serviceområder reduceret antallet af ansatte fra omkring 2400 til 520 ansatte ved indgangen til 2018 og samtidigt opnået årlige driftsbesparelser på omkring 500 mio. kr. årligt.

Resultater:
- Fra bar mark til fuldt fungerende økonomifunktion med sikker drift af budget på mellem 2 og 2,5 mia. kr.
- Forandringsledelse af massive værdiskabende omlægninger fx samtidig sikker styring samt grundlæggende omlægning af styringen i forbindelse med tre store organisationsomlægninger fra 2009 til 2018 – Resultat: reduktion af antallet af medarbejdere fra omkring 2400 i 2009 til 520 ved indgangen til 2018 samt sideløbende reduktion af driftsbudgettet på godt 500 mia. kr. om året med kun et mindre fald i kundetilfredshed.
- Løbende forretningsrettet ledelsesinformation, beslutningsstøtte og sparring.
- Medvirkende i maskinrummet i strategisk udvikling af forsvarets samlede ressourcestyring.
Arbejdsområde: Ledelse & Planlægning
Periode: januar 2009 - april 2018
2007 - 2008

Leamleder

Forsvarsministeriet

Ansvar for udviklingen af organisationen bag samt styring af stabens samlede driftsbudget og fordelingen af arbejdsopgaver indenfor teamet.

Resultater:
- Etablering og faglig drift af team og kompetenceudvikling af medarbejderne.
- Medvirken til fusion af al servicevirksomhed inden for infrastruktur og byg-ningsdrift på tværs af forsvaret, hvorved antallet af ansatte faldt fra omkring 3500 til 2400 medarbejdere.
- Forretningsrettet ledelsesinformation, beslutningsstøtte og sparring.
Arbejdsområde: Ledelse & Planlægning
Periode: januar 2007 - december 2008
2005 - 2006

Projektleder

Ansvar for udvikling af et nyt budget- og ledelsesinformationssystem samt budgetproces for universitets centrale styring. Aalborg Universitet har godt 2000 ansatte og 13000 studenterårsværk samt en økonomisk ramme på ca. 2,5 mia. kr.


Resultater:
- Udarbejdelse af program for strategisk økonomistyring på Aalborg Universitet.
- Udvikling af koncept til central styring af universitets økonomi herunder budgetstruktur og -modeller, økonomistyringsproces og ledelsesrapportering.
Arbejdsområde: Ledelse & Planlægning
Periode: august 2005 - november 2006
2003 - 2005

Udviklingschef

CENTER FOR VIDEREGÅENDE UDDANNELSE MIDT-VEST (nu UNIVERSITY COLLEGE VIA)

Ledelse af Udviklings- og Videncenteret som stod i spidsen for den faglige udvikling af hele CVU’et samt central medvirken til fusionen af 9 videregående uddannelsesinstitutioner til et Center for Videregående Uddannelse. CVU Midt-Vest havde ca. 430 ansatte og 3800 stu-denterårsværk samt en økonomisk ramme på omkring 270 mio. kr. Organisationen var decentralt organiseret og dækkede en region på ca. 25% af Danmarks overflade.

Resultater:
- Fra bar mark (eneste ansatte) til etablering og drift af CVU Midt-Vests udviklings-, videns- og forskningscenter, der var i stand til at sætte sig i spidsen for den sam-lede institutions faglige udvikling. Efter to år havde udviklings- og forskningscente-ret 10 ansatte.
- Central agent i fusionen af 9 uddannelsesinstitutioner i CVU Midt-Vest (3 lærerse-minarer, 3 pædagogseminarier, en amtslig sygeplejeskole, et tekstilseminarium og The Animation Workshop i Viborg).
- Kompetenceudvikling af CVU’ets 480 akademiske medarbejdere bl.a. gennem ca. 80 forsknings- og udviklingsprojekter.
Arbejdsområde: Forskning & Udvikling
Periode: maj 2003 - marts 2005
1994 - 2003

Lektor

Aalborg Universitet (AAU)

Undervisning og forskning. Specialisering i kultur og interkulturel kommunikation.

Resultater:
- Fagansvarlig for undervisningen i kultur og økonomi (markedskommunikation, markedsføring, driftsøkonomi, organisation, samfundsøkonomi, erhvervsret mv.) ved tre universitetsstudier gennem mere end 12 år.
- Etablering og drift af forskningsområdet markedskommunikation under Center for International Erhvervskommunikation på Aalborg Universitet.
- Projekt om operationalisering af kulturbegrebet i businesssammenhæng gennem patenteringsproceduren på Aalborg Universitet. Universitet har overdraget ret-tigheder til patentet til mig.
Arbejdsområde: Undervisning
Periode: august 1994 - april 2003
1990 - 1994

Adjunkt

Aalborg Universitet (AAU)

Undervisning og fagledelse

Resultater:
- Fagansvarlig for undervisningen i kultur og økonomi (markedskommunikation, markedsføring, driftsøkonomi, organisation, samfundsøkonomi, erhvervsret mv.) på humaniora.
- Pionerindsats i etablering af samarbejde mellem virksomheder og businessstudier ved Humaniora på Aalborg Universitet.
- Som projektkoordinator under Statens Humanistiske Uddannelsesråd udvikling af nye uddannelsesmaterialer på videregående erhvervssprogsstudier i Danmark.
- Deltagelse som fagansvarlig i oprettelse af nye uddannelser.
Arbejdsområde: Undervisning
Periode: august 1990 - juli 1994
Mine kompetencer
Evner
drift forandringsledelse forretningsudvikling forskning helhedsorientering innovation iværksætteri kreativ ledelse organisation personaleledelse politisk ledede organisationer procesledelse projektledelse resultatskabelse strategi styring undervisning visionær
Sprog på arbejdsniveau
dansk engelsk
Mine præferencer
Jobtype
Deltidsjob Event Freelance Fuldtidsjob Iværksætterprojekt Vikariat
Arbejdsområde
Administration Data & Analyse Forskning & Udvikling Kunst & Kultur Ledelse & Planlægning Organisation & Forening Politik & Samfund Projektledelse Rådgivning & Support Socialvæsen Topledelse Undervisning Økonomi & Forvaltning
Geografi
Midtjylland Nordjylland Østjylland (Aarhus)
Kontakt mig!