jeg er dansker, har boet i Kina i de sidste 14 år hvor jeg arbejdede som lærer. Jeg er, til ingens overraskelse, en veritabel læsehest der sluger bøger ugentligt. Udover det er jeg lang-distance løber. Jeg brænder for at undervise, da jeg tror at viden og kritisk tankegang er de mest væsentlige ting vi som et samfund bør udvikle.

Arbejdsom punktlig historie nørd nysgerrig åbentsindet  

Opdateret 22. august 2022
Min uddannelse
2018 - 2020

Anden lang videregående udd.

Anden uddannelsesinstitution i udlandet

Jeg tog graden MSc in Forensic Psychological Studies på The Open University, UK. Det var en langdistance kandidatgrad. Uddannelsen bestod af to moduler. På det første modul studerede jeg hvorledes sociale og psykologiske emner, såsom kulter, demonstrationer, folkebevægelser, sociale emner som alkohol-og stof misbrug, familie-relateret vold, og hjemløshed bliver forsket i, hvorledes rå data bliver indsamlet, og brugt i et akademisk sammenhæng. I det andet modul fokuserede uddannelsen på retspsykologiske emner, såsom øjenvidne udsagn, brugen af pseudo-videnskab i et retsøjemed, ofre med traume og teknikker man kan bruge for at tale med dem, og kriminel psykologi. Jeg skrev min afhandling om "The Scientific Validity of Offender Profiling as an Investigative Tool and How This Can Be Improved Upon".
Uddannelsesområde: Samfundsvidenskab
Periode: september 2018 - juli 2020
10
2003 - 2005

Cand.mag. i Engelsk

Københavns Universitet

Jeg tog min overbygning på Københavns Universitet. Som en del af den tog jeg til England og studerede ved Manchester Metropolitan University i Manchester i et år som en SOCRATES student. På MMU studerede jeg primært kurser i Engelsk litteratur.
Ved hjemkomsten blev jeg af KU informeret om at jeg skulle tage et semester på indenfor et fag der ikke havde nogen relation til mit hovedfag og det skulle være på overbygningsniveau. Derfor er min grads fulde titel "Cand. Mag i Engelsk og Religionshistorie".
Jeg specialiserede mig i Amerikansk og Britisk litteratur og historie, og skrev mit speciale om "The Rise of the British Gothic Novel 1795-18002
Uddannelsesområde: Humaniora
Periode: september 2003 - august 2005
10
1999 - 2003

BA i Engelsk

Syddansk Universitet (SDU)

Jeg studerede Britisk og Amerikansk historie, litteratur, kulturstudier, og linkvistik. Jeg skrev mit BA projekt om "Character and Themes in Caleb Williams and Frankenstein".
Uddannelsesområde: Humaniora
Periode: september 1999 - juli 2003
Min erhvervserfaring
2021 - 2022

SOCIOLOGI, PSYKOLOGI, OG ENGELSKLÆRER

Long-Spring International Academy, Chenggong, Yunnan, Kina.

eg underviste førsteårsstuderende på gymnasie-niveau i sociologi, psykologi, og Engelsk. Derudover underviste jeg yngre elever, mellem 14-15 år, i Engelsk og gave både første-, andet-, og tredejeårsstuderende lektioner i IELTS forberedelse.
Jeg blev god til at arbejde selvstændigt, at fungere fint under stress, at tage pludselige ændringer i mine arbejdsopgaver med et smil, og etablere et godt samarbejde med mine kolleger.
Arbejdsområde: Undervisning
Periode: juli 2021 - august 2022
2016 - 2021

SOCIOLOGI, AP HUMAN GEOGRAPHY, LITTERATUR, ENGELSK, OG KRIMINOLOGILÆRER

Kunming Nr.3 Middle School, Kunming, Yunnan, Kina

Arbejdsopgaver:
Jeg underviste i mange fag. Jeg underviste første-, andet-, og tredjårsstuderende i AP Human Geography og Amerikansk Historie. Jeg underviste andetsårsstuderende i kriminologi og sociologi. Derudover underviste jeg førsteårsstuderende i Engelsk og litteratur.
Jeg blev ret god til at forberede mange forskellige lektioner til hver uge, og lave lektionsplaner, powerpoints, prøver og materialer til hvert fag. Jeg blev også ferm til at bruge min tid fornuftigt. Grundet systemet i det land jeg boede i, blev jeg også god til at meget hurtigt vænne mig til pludselige ændringer i min arbejdsplan, arbejde godt med mine kollegaer for at opretholde et behageligt, professionelt, og effektivt arbejdsmiljø.
Arbejdsområde: Undervisning
Periode: juli 2016 - juli 2021
2015 - 2016

AP HUMAN GEOGRAPHY, HISTORIE, OG LITTERATUR LÆRER.

Kunming Nr.1 Middle School, Kunming, Yunnan, Kina

eg underviste i primært AP Human Geography på denne skole. Formålet med kurset var at forberede de studerende til at tage den officielle APHuG eksamen.
Da Kina ikke tillod eller spærrede adgang til mange af de tekster, videoer, og aktiviteter dette fag normalt anvender var det mit job at enten finde eller skabe materialer der kunne bruges i stedet.
eg blev god til at håndtere et ekstremt stressende arbejdsmiljø, at imødekommer pludselige og ofte irrationelle anmodninger eller ændringer med en positiv attitude.
Arbejdsområde: Undervisning
Periode: september 2015 - juli 2016
2011 - 2015

LEKTOR I AMERIKANSK/ENGELSK HISTORIE OG LITTERATUR, AP US HISTORY

Zhejiang International Studies University, Hangzhou, Zhejiang, Kina

Udover at undervise i primært historie og litteratur over all tre årgange på universitets-niveau, så var jeg også ansvarlig for at skrive pensum, skabe ekstra materialer, lave detaljerede lektionsplaner og powerpoint præsentationer til hver time, og give prøve-eksaminer og feedback til de studerende der skulle tage den officielle AP US History eksamen. Jeg underviste desuden også førsteårsstuderende i skriftlig Engelsk, mere specifikt i hvorledes man skriver korrekte akademiske essays, og i præsentations skrivning, hvilket indebærer hvordan man laver en god præsentation og de retoriske redskaber man bruger når man skal give en præsentation.
Jeg lærte at planlægge min arbejdsdag, at tage pludselige ændringer i både mine lektioner og fag i stiv arm, og kommunikere med mine studerende angående emner eller områder de fandt meget svære. At undervise et allerede svært emne til en person hvis første sprog ikke er Engelsk kræver en høj tålmodighedstærskel og en god del empati. Jeg udviklede begge under min ansættelse hos ZISU. Det var også tit at de materialer jeg skulle bruge enten var utilgængelige eller for dyre. Jeg blev god til at se problemer ikke som uoverkommelige men snarere simple. At finde løsninger til næsten alle problemer er nemt nok hvis man kan gå på kompromis med andre og sig selv.
Arbejdsområde: Undervisning
Periode: juli 2011 - juli 2015
2008 - 2011

HUMANIORA LEKTOR

Zhejiang Agricultural and Forestry University, LinAn, Zhejiang, Kina

Jeg underviste i Amerikansk, Engelsk, og Europæisk historie, komparativ mytologi, Engelsk og Amerikansk litteratur, Engelsk (grammatik og fonetik), og Europæisk litteratur.
eg blev ret god til at finde løsninger på problemer hurtigt, selvstændigt, og effektivt. Ligeledes blev jeg god til at lave kurser og materialer der fik de studerende til at være interesserede i emner de ellers fandt kedelige, det var også på denne arbejdsplads jeg lærte værdien i at skabe kreative og engagerende aktiviteter til mine studerende.
Arbejdsområde: Undervisning
Periode: september 2008 - juli 2011
2006 - 2008

OVERSÆTTER (TRANSLATØR)

Den Tyrkiske Ambassade, Hellerup, Danmark

Mine arbejdsopgaver bestod i at læse samtlige morgenaviser hver morgen samt checke nyheder online for nogen artikler der nævnte Tyrkiet eller Tyrkiet relaterede emner. Disse artikler skulle så enten oversættes eller opsummeres. Derudover skulle jeg se, transkribere, og oversætte dokumentar film og interviews der ligeledes havde noget med Tyrkiet at gøre.
eg blev meget hurtig til at færdiggøre mine opgaver uden at ofre på kvaliteten. Jeg blev også hurtig til at møde pludselige deadlines, være villig til at ofre mine aftener eller weekender hvis der var en opgave der ikke kunne vente til næste dag eller Mandag. Jeg vil påstå at det var også på denne arbejdsplads jeg blev ret god til at være en produktiv del af et multikulturelt arbejdsmiljø.
Arbejdsområde: Politik & Samfund
Periode: november 2006 - juli 2008
2005 - 2006

ENGELSKLÆRER

Undervise børn og unge i Engelsk, både skreven og talt. Lave materialer til samtlige lektioner.
Hvad blev jeg særligt god til:
Jeg blev god til at undervise. Det lyder simpelt men det er sandt. Jeg blev god til at forklare sprog og hvordan sprog fungerer på et simpelt og forståeligt niveau. Jeg blev god til at identificere hvis mine lektioner var på et for højt niveau og rette min undervisningsstil så alle eleverne kunne få det maksimale ud af mine timer.
Redigér
Slet
Arbejdsområde: Undervisning
Periode: september 2005 - juli 2006
Mine kompetencer
Evner
lektions planlægning microsoft excel microsoft word oversættelse pensum skrivning powerpoint
Sprog på arbejdsniveau
dansk engelsk kinesisk (mellem niveau) russisk (basis niveau) tysk
Mine præferencer
Jobtype
Fuldtidsjob Ph.d. & forskning
Arbejdsområde
Data & Analyse Forskning & Udvikling Kommunikation, Media & SoMe Kunst & Kultur Socialvæsen Undervisning
Geografi
Bornholm Fyn Grønland & Færøerne Midtjylland Nordjylland Nordsjælland Storkøbenhavn Sydsjælland & Øer Sydvestjylland (Esbjerg) Sydøstjylland Sønderjylland Vestjylland Vestsjælland Østjylland (Aarhus) Østsjælland
Kontakt mig!