Jeg har en bachelor i sociologi. Uddannelsen har givet mig viden om mønstre, sammenhænge og forklaringer på hvorfor mennesker handler, som de gør. På min kandidat har fået viden om udviklingen i kriminalitetsformer, konsekvenser af kriminalitet samt fået kendskab til indsatser, som kan være med til at forebygge og bekæmpe kriminalitet.

Opdateret 16. maj 2024
Min uddannelse
2018 - 2022

Cand.scient.soc.

Aalborg Universitet

På Kriminologistudiet studerer man kriminalitetsforhold og beslægtede tematikker.
Man lærer om årsager til kriminalitet og konsekvenser af det. Om forebyggelse og bekæmpelse af kriminalitet, implementeringer af løsninger til kriminalitet.
Man får kendskab til teorier og metoder, som kan anvendes til analysere kriminalitetsforhold i samfundet og om kriminalitetsudvikling set i et større historisk- komparativt perspektiv.
Man lærer om problematikker i samfundet som Cyber crime, ungdomskriminalitet, bandekriminalitet, udsatte boligforhold, viktimologi, økonomisk kriminalitet mm.
Gennem projektarbejde kan man specialisere sig inden for sine primær interesser.

Første semester får man indsigt i straffe- og straffeprocesret, kriminologisk teori, kvantitative metodevalgfag.

Andet semester lærer om kvalitative metoder og evaluering, aktuelle kriminologiske forskningsfelter.

Tredje semester består af praktik, hvor man skriver en praktikrapport og forsvarer den mundtligt.
Jeg var i praktik ved Holstebro kommune ved SSP. Jeg skulle evaluere et tilbud som hed 'forældrebackup', deltog i forskellige møder såsom 115 møder, handleplan for forebyggelse af ekstremisme, distriktsmøder og netværksmøder.

På fjerde semester skrev man sit speciale. Jeg skrev om partnervold. Jeg ville undersøge hvilken betydning relationer har på krisecentre set ud fra ansattes perspektiv samt hvordan arbejder ansatte på krisecentre med forebyggelse. Jeg interviewede ansatte på forskellige krisecentre rundt om i landet.
Uddannelsesområde: Samfundsvidenskab
Periode: august 2018 - juni 2022
2015 - 2018

BA i Sociologi

Aalborg Universitet

Sociologistudiet handler om samfundet, således hvordan det hænger sammen og hvordan det udvikler sig. Man lærer både om sociale mikroprocesser, hilsen mellem to mennesker, og makroforhold, social og økonomisk ulighed. Du lærer forholdet mellem individ og samfund, forholdet mellem det normale og det afvigende samt forholdet mellem samfundets mainstream- kultur og forskellige subkulturer. Man lærer at analysere og beskrive det danske samfund så man kan sammenligne det med andre samfund. På studiet får du indsigt i sociologiske teorier som kan være med til at forstå og forklarer samfundets opbygning, strukturer og udvikling. Du lærer sociologiske metoder til anvende så du kan analysere samfundet.

På det første semester får du kendskab til nøglebegreber i sociologien. Du lærer læringsformen 'problembaseret læringsmodel', som omhandler projektarbejde som foregår i grupper. Grupperne skal selv definere en problemstilling, de vil undersøge. Derved lærer man ar anvende teori og forskningsbaseret viden aktivt i deres arbejde. Man lærer at samarbejde, kommunikere, arbejde analytiske og resultatorienteret.

På andet semester får man indsigt i klassiske sociologisk teori samt videnskabsteori, forskningsdesign og metode.

Tredje semester fokusere på hverdagslivet og kulturer. Det er f.eks. dagligdagens interaktion.
Ligeledes har man om kvalitativ metoder såsom forskningsinterview, feltarbejde og observationsteknikker samt analyse af kvalitativ data.

Fjerde semester får man kendskab til nyere sociologiske teorier og kvantitative metoder, såsom statistik, konstruktion af spørgeskemaer og computerbaseret analyser.

Femte semester omhandler samfundet som helhed, centrale diskussioner af betydningen af globalisering, individualisering, risici og social differentiering.

På sjette semester skriver man bachelorprojekt, hvor man skrive vise man har forstået sociologisk teorier, metoder og kan analysere, formidle og skabe resultater.
Uddannelsesområde: Samfundsvidenskab
Periode: august 2015 - juni 2018
Min erhvervserfaring
2022 - 2023

Frivillig

Frederikshavn Krisecenter

Arbejdet består i at skabe overskud for kvinder
og børn på krisecenteret.
Arbejdsområde: Rådgivning & Support
Periode: marts 2022 - marts 2023
2019 - 2019

Praktikant

Holstebro Kommune SSP

Under forløbet var vores kontaktperson Jon A.
Jørgensen, som var SSP Koordinator ved
Holstebro kommune.
Arbejdet bestod af at evaluere tilbuddet,
forældrebackup, samt kriminalitetsforbyggende
arbejde med børn og unge. I løbet af de tre
måneder fulgte jeg Jon A. Jørgensen i forskellige
møder med politi, andre SSP-koordinatorer,
socialrådgivere, klubmedarbejdere mm
Arbejdsområde: Socialvæsen
Periode: september 2019 - december 2019
2011 - 2013

Piccoline

Sæby Apotek

Forefaldende arbejde, opfyldning, afstøvning,
lettere rengøring og oprydning.
Arbejdsområde: Medicinal & Sundhed
Periode: juni 2011 - august 2013
Mine kompetencer
Evner
analytisk interviewteknik kvantitativ og kvalitative metoder powerpoint projektstyring resultatorienteret selvstændig stata software teamwork teoretisk
Sprog på arbejdsniveau
dansk engelsk
Mine præferencer
Jobtype
Fuldtidsjob Praktikplads Vikariat
Arbejdsområde
Data & Analyse Politik & Samfund Projektledelse Socialvæsen
Geografi
Nordjylland Storkøbenhavn Østjylland (Aarhus)
Kontakt mig!