Sådan får du mest ud af en karrieremesse

Gør dig klart hvad du vil have ud af messen – og husk, at en god dialog med en virksomhed også er en succes i sig selv, lyder det fra karrierekonsulent Mette Borch.

2025-03-12 14:45:00
Move On

Få her gode råd til hvordan du bør forberede dig inden messen, hvad du skal gøre på messen, og hvordan dine kort skal spilles efterfølgende.


Hjemmefra

1. Udvælg dine virksomheder

Find tre forskellige arbejdspladser du går efter at komme i snak med. Sats ikke kun på de store og kendte, men også på i hvert fald ét sted, du ikke kender i forvejen.
Lav research på virksomhederne.

2. Forbered spørgsmål

Find tre gode spørgsmål du kan stille til repræsentanten fra hver af disse virksomheder.

3. Vær klar til at præsentere dig selv

Forbered en minipræsentation af dig selv og print et målrettet CV til hver af virksomhederne.


På messen

1. Præsenter dig selv i kontekst til virksomheden

Tænk på dine egne kompetencer og styrker og byg bro til den potentielle arbejdsplads med dem.

2. Vær realistisk

Hav ikke alt for store forventninger til, hvad du kan få ud af samtalerne med repræsentanterne. Vær ikke kun fokuseret på hvad du har forberedt hjemmefra. Måske viser dit første spørgsmål sig at være vejen til en god dialog.

3. Udveksl kontaktoplysninger

Hvis I har haft en god dialog, skal du ikke være bange for at sige, at du er interesseret i fremtidige stillinger og information. Aflever dit målrettede CV og bed om et visitkort til gengæld eller tilføj hinanden på LinkedIn.


Efter messen

1. Saml op på alle dine samtaler, indtryk og kontakter

Renskriv dine noter og skriv ned, hvad der gjorde indtryk, så du har en liste med virksomheder, jobåbninger eller kontakter at arbejde videre med.

2. Brug en times tid på lidt ekstra research på google eller LinkedIn

Måske har en af virksomhedsrepræsentanterne studeret det samme som dig – eller måske er der noget andet, der inspirerer dig til nye tråde i jeres dialog.

3. Send en tak-for-snakken-hilsen

Hvis du har mødt et par stykker på messen, som du gerne vil fortsætte dialogen med, så send en ’tak for snakken’-hilsen via mail eller via LinkedIn. Vent ikke for længe – skriv en til tre dage efter, så du ikke ryger i glemmebogen

4. Udbyg relationen i din hilsen

I din hilsen skal du henvise til jeres dialog og forklare, hvorfor du gerne vil fortsætte forbindelsen. Måske har jeres snak givet anledning til nye spørgsmål? Måske har du noget viden, som kan være interessant for din nye relation f.eks. en artikel? I så fald kan du linke til/vedhæfte den. Hernæst vil det være naturligt at connecte på LinkedIn.

5. Vær tålmodig

Vender din nye relation ikke tilbage med respons med det samme, er der som regel en god grund. Den typiske er travlhed. De fleste skal nok give respons før eller siden.

 

Afprøv dine evner i praksis

Der afholdes løbende mange job- og karrieremesser over hele landet - de fleste af dem finder sted om foråret, men der er også adskillige i efterårsperioden. Se vores liste med de største karrieremesser, deres tidspunkter og målgrupper her. God fornøjelse!

  se årets karrieremesser

42.596 læsere
Opdateret d. 12.03.2025

Læs også...


Årets karrieremesser i 2025-2026
Er du på udkig efter drømmejobbet, eller har du lyst til at blive inspireret i din jagt på den rette arbejdsplads? Vi har samlet de kommende karriere- og jobmesser i hele landet i 2025 og 2026!
Move On Career / Jobmesse.dk
Økonomisk zen under jobsøgning
Læs med her, hvor vi giver dig tre gode råd til at få mere ro på finanserne og ikke mindst tankerne om dem!
Mette Werlauff, Spiir.dk
10 tips til jobsøgning via sociale medier
Når du er jobsøgende, eller hvis du ønsker at fremme din karriere, er det vigtigt, at dine profiler på de sociale medier spiller 100 %. Se her hvordan du rammer tonerne rigtigt.
Move On Career
Bliv synlig for arbejdsgiverne
Vi hører det hele tiden: Traditionel jobsøgning er kun én vej at gå mod drømmejobbet. At synliggøre sig selv i de rette platforme er lige så vigtigt. Men hvordan gør du?
Move On Career
Netværk - vejen til jobbet
Vidste du, at du skal søge viden og kontakter, ikke job, i dit netværk? Læs netværksekspert Charlotte Junges råd til, hvordan du opbygger et stærkt netværk - og hvordan du skal bruge det.
Charlotte Junge
AI og jobsøgning
Kunstig intelligens (AI) har været meget omtalt som en potentielt banebrydende teknologi, men usikkerheden om dens styrker og ulemper fortsætter med at hænge i luften. Vi tager et kig på brug af AI under jobsøgning og prøver at skabe et bedre overblik over, hvad vi står overfor.
Move On Career
Elevatortalen
Elevatortalen har fået sit navn efter, at den skal kunne leveres på den tid, det tager at køre en tur i en elevator – dvs. 30-60 sekunder. Det er den præcise og relevante præsentation af dig selv - og de kræfter du bruger på at forberede den, er godt givet ud.
Move On Career
Markedsfør dig selv som professionel
Vi hører det hele tiden: Traditionel jobsøgning er kun én vej at gå mod drømmejobbet. At synliggøre sig selv i de rette fora er lige så vigtigt. Men hvordan gør du?
Move On
Annoncering - opret jobopslag
HPT